Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica Dinku Mikuliću

USKOK: Bivši pomoćnik Predraga Matića uzeo 50.000 eura mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinko Mikulić, bivši zamjenik ministra Predraga Matića, prema optužnici, tražio je mito od čak 250.000 eura od tvrtki koje su gradile i prodavale stanove za branitelje.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) izvijestio je danas da je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana, među kojima i bivšeg pomoćnika ministra branitelja, zbog mita i zlouporabe položaja.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 PRIOPĆENJE O OPTUŽNICI Sjećate se njega? USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

USKOK je na svojoj web stranici objavio da bivšeg pomoćnika ministra branitelja D. M. (Dinka Mikulića), te D. S., N. Š. i M. S. tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se prvookrivljeniku Dinku Mikuliću stavlja na teret da je od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu za odabir trgovačkog društva kao prodavatelja stanova na varaždinskom području od članova njegove Uprave i suvlasnika, bez obzira na stvarne potrebe i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva, u više navrata tražio da mu isplate ukupno 250.000 eura, od čega je primio 50.000 eura.


Kazneno prijavljena kninska gradonačelnica Josipa Rimac?

Osim toga, tereti ga se da je prilikom odlučivanja o dodjeli prava na stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata, preko reda prvenstva i bez obzira što nisu bili ispunjeni zakonom propisani uvjeti, ostalim okrivljenicima na njihovo traženje omogućio dobivanje stambenih kredita.

Mikulić je obnašao dužnost ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnika ministra branitelja, ranije ravnatelja Uprave za stambeno zbrinjavanje i pomoćniku ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja HRVI i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene