Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Video: Saborski zastupnici od početka godine više su se odmarali nego bili na poslu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ipak još nije ubacila u najavljenu petu brzinu prema Europi. Usklađivanje zakonodavstva s europskim teče sporije nego što je planirano.

Saborski zastupnici od početka godine više su se odmarali nego što su bili na poslu. Oporba tvrdi da je kriva Vlada jer im ne šalje dovoljno zakona pa nemaju što raditi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć najsiromašnijima Rastu nacionalne naknade za starije osobe: HZMO objavio koliko će sad iznositi Slika nije dostupna Pakiraj kofere A gdje je Hrvatska: Samo šest zemalja ženama i muškarcima jamče jednaka radna prava

Plan pete brzine donošenja europskih zakona zapeo je već na prvom tromjesečju. Saborski zastupnici efektivno su radili tek pola mjeseca. 

Od kada je, u siječnju, konstituiran Sabor, prosječan radnik za plaću od 4,800 kuna odradio je 67 dana. A saborski zastupnik za, u prosjeku 15,000 kuna radio je 17 dana, odnosno pedeset dana manje za tri puta više novca. 

Od 27 europskih zakona koje je Hrvatska trebala dobiti u prvom kvartalu, odrađeno je tek 10. 

Vlada je u posljednja tri tjedna Saboru poslala 17 europskih zakona. Sabor ambiciozno počinje raditi sljedećeg tjedna. 

Bude li potrebno, radit će se, kaže predsjednik Sabora, i u drugoj polovici srpnja, a pred zastupnicima je teško startanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene