Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada borda 'Istra'

Usidreni u Alžiru: 'Zadnjih 10 dana smo na špagetama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrlo teškoj situaciji nalazi se 11 članova posade broda 'Istra, među kojima i Hrvati, koji su usidreni već treći tjedan u alžirskoj luci.

Brod, u vlasništvu slovenske kompanije iz Kopra, ostao je bez goriva i novca. Dozvolu za plovidbu imaju, ali na kopno se ne smiju iskrcati. Brodovlasnik priznaje financijske probleme. Oni tvrde da im se više ni ne javlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor na Sredozemlju Turisti na jet-skiju zalutali u krive vode, ubijeni su: ''Izgubili smo se, a onda smo vidjeli crni gumenjak'' Slika nije dostupna Usidreni kod Alžira DRAMA NA BRODU 'Istra': 'Danima smo bez hrane, gazda se ne javlja'

>> Hrvatski mornari 'zarobljeni': Nemaju goriva za plovidbu, ostaju bez hrane

'Zadnjih 10 dana smo bili na špagetama i riži. Sad nemamo ni to više, samo imamo vodu i kruh', rekao je Petar Perović, član posade. 'Imam obavezu da šutim dok se stvar ne riješi. Ne smijem biti bijesan, jer ovdje radim što najbolje mogu', rekao je Zvonimir Adrijanić, zapovjednik broda 'Istra'.

'Nažalost, s njegovim brodovima imamo dugogodišnje probleme, posebno s načinom plaćanja posade, koji je uvijek bio u zakašnjenju', rekao je Predrag Brazzoduro iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene