Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emitirat će se 18. studenog

USIDRENI Nova TV snimila dokumentarac o Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autori dokumentarca dopisnici su Nove TV iz Osijeka Anita Martinović, Marina Bešić Đukarić, Goran Šantar i Davorin Tram.

Nova TV ove je godine snimila dokumentarni film o Vukovaru koji će emitirati 18. studenog, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Pročitajte i ovo Obilježavanje stradanja u Vukovaru diljem Hrvatske Tužna obljetnica VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako se Hrvatska poklonila žrtvi Vukovara: U brojnim gradovima palile se svijeće i šetalo u znak sjećanja Kolona sjećanja - 2 obljetnica VELIKA GALERIJA Pogledajte kako danas izgleda Vukovar: Dan ponosa i tuge

Dokumentarac nosi snažnu poruku samih Vukovaraca i Vukovarki, djece, mladih i starijih. Oni sami pričaju svoju priču o životu u Vukovaru i direktno se obraćaju nama, gledateljima, sugrađanima svojim pogledom na prošlost, ali i budućnosti, o kojoj se kako sami kažu manje govori. Lišeni su dnevno političkih zbivanja te putem dokumentarca progovaraju osobno, iskreno i sami stavljaju naglasak na ono što im je važno u životu u Vukovaru.

Autori dokumentarca su Anita Martinović i Marina Bešić Đukarić te Goran Šantar koji je ujedno i direktor fotografije, a Davorin Tram potpisuje montažu. Film je snimljen u produkciji Nove TV.

U dokumentarcu nam donose priče vukovarske djece te će nas upoznati s pet osoba: Antoniom Sluganovićem; Ružicom Dufek; Jelenom Savić; Anitom Vukas i Marijom Šestan.

"Tijekom cijelog sljedećeg tjedna, velik dio naših informativnih minuta bit će posvećen 25. obljetnici vukovarske tragedije. No željeli smo tom danu, gradu i njegovim stanovnicima odati počast i na jedan poseban način – filmom koji bi govorio ne samo o prošlosti, nego i sadašnjosti te budućnosti. Naša osječka ekipa mjesece je provela doslovno živeći tamo i otkrila grad kakav malo tko u drugim dijelovima Hrvatske poznaje kada se spomene Vukovar. Grad čiji stanovnici nose rane, ali većina njih s optimizmom kroči naprijed, grad u kojem stasaju nove generacije željne boljega sutra. U našim informativnim emisijama neprestano upozoravamo kako Vukovar nije samo taj jedan dan – 18. 11. O tome govori i ovaj film“, izjavila je direktorica informativnog programa Nove TV, Ksenija Kardum.

Producent dokumentarca je Antonio Blašković, a izvršni urednik dokumentarnog filma je Branimir Felger.

Dokumentarac možete pogledati na Novoj TV u petak u 18:15 sati. Nakon emitiranja na televiziji, možete ga pogledati na Nova plus u 19:15 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene