456651
456651
456651
456651
456651

USIDRENI Nova TV snimila dokumentarac o Vukovaru

  • , 15.11.2016., 17:36
  • Autor:
  • komentara

Autori dokumentarca dopisnici su Nove TV iz Osijeka Anita Martinović, Marina Bešić Đukarić, Goran Šantar i Davorin Tram.

 
 
 
 
Usidreni PETAK 18:15h
Usidreni PETAK 18:15h

Nova TV ove je godine snimila dokumentarni film o Vukovaru koji će emitirati 18. studenog, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Dokumentarac nosi snažnu poruku samih Vukovaraca i Vukovarki, djece, mladih i starijih. Oni sami pričaju svoju priču o životu u Vukovaru i direktno se obraćaju nama, gledateljima, sugrađanima svojim pogledom na prošlost, ali i budućnosti, o kojoj se kako sami kažu manje govori. Lišeni su dnevno političkih zbivanja te putem dokumentarca progovaraju osobno, iskreno i sami stavljaju naglasak na ono što im je važno u životu u Vukovaru.

Autori dokumentarca su Anita Martinović i Marina Bešić Đukarić te Goran Šantar koji je ujedno i direktor fotografije, a Davorin Tram potpisuje montažu. Film je snimljen u produkciji Nove TV.

U dokumentarcu nam donose priče vukovarske djece te će nas upoznati s pet osoba: Antoniom Sluganovićem; Ružicom Dufek; Jelenom Savić; Anitom Vukas i Marijom Šestan.

"Tijekom cijelog sljedećeg tjedna, velik dio naših informativnih minuta bit će posvećen 25. obljetnici vukovarske tragedije. No željeli smo tom danu, gradu i njegovim stanovnicima odati počast i na jedan poseban način – filmom koji bi govorio ne samo o prošlosti, nego i sadašnjosti te budućnosti. Naša osječka ekipa mjesece je provela doslovno živeći tamo i otkrila grad kakav malo tko u drugim dijelovima Hrvatske poznaje kada se spomene Vukovar. Grad čiji stanovnici nose rane, ali većina njih s optimizmom kroči naprijed, grad u kojem stasaju nove generacije željne boljega sutra. U našim informativnim emisijama neprestano upozoravamo kako Vukovar nije samo taj jedan dan – 18. 11. O tome govori i ovaj film“, izjavila je direktorica informativnog programa Nove TV, Ksenija Kardum.

Producent dokumentarca je Antonio Blašković, a izvršni urednik dokumentarnog filma je Branimir Felger.

Dokumentarac možete pogledati na Novoj TV u petak u 18:15 sati. Nakon emitiranja na televiziji, možete ga pogledati na Nova plus u 19:15 sati.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se