Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uručeno 156 ugovora o darivanju kuća i stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Milivoj Mikulić u Belom Manastiru su uručili 156 ugovora o darovanju kuća i stanova u državnom vlasništvu hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata.

Riječ je o 80 ugovora o darivanju kuća i 76 ugovora o darivanju stanova u državnom vlasništvu koji se, temeljem odluke Vlade RH, daruju braniteljima s područja Osječko-baranjske županije, koji su ostvarili uvjete za darovanje.

Pročitajte i ovo Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima Vojska, Beli Manastir - 5 Veliki planovi Vojska se vraća u Beli Manastir, građani pozdravljaju ideju: "Živnut će i gospodarstvo i demografija"

Uručujući ugovore Šeks je istaknuo kako kroz cjelokupnu politiku prema braniteljima Vlada i Hrvatski sabor nastoje zaštititi dostojanstvo Domovinskoga rata i njegovih sudionika te tako vratiti dug koji domovina ima prema onima koji su svojom borbom stvorili Hrvatsku. Dodao je kako se proces stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja približava kraju.

Napomenuvši kako je resorno Ministarstvo zaprimilo 5.200 zahtjeva za darovanjem kuća i stanova u državnom vlasništvu Mikulić je kazao kako je do sada uručeno oko 1.200 darovnih ugovora te kako očekuje da bi cijeli proces mogao biti okončan, ili najvećim dijelom odrađen, do kraja ove godine.

Zamoljen da komentira učestale napade saborskog zastupnika SDP-Ivice Pančića na ministra Božidara Kalmetu, a u posljednje vrijeme i premijera Ivu Sanadera zbog navodne korupcije u cestogradnji, Šeks je u izjavi novinarima kazao kako je "SDP odabrao taktiku kojom pokušava kompromitirati ministre, tako da stvarne ili tobožnje afere i propuste u radu ministara pokušava dignuti na tako visoku razinu da zapravo proziva cijelu Vladu za korupciju".

Što se tiče ministra Kalmete još nije riješeno osnovno pitanje je
li njegov vozač umiješan u neke nezakonitosti, jer se istraga, koja to treba utvrditi, još provodi, a već se, na krajnje oštar način, napada ministra, traži se njegova smjena i njegova kaznena odgovornost, rekao je Šeks ponovivši kako se radi o taktici SDP-a kojom Vladu HDZ-a pokušava prikazati kao koruptivnu.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Antunovcu, kod Osijeka, otvorio tri naselja za smještaj prognanika s području ove općine, čiju je izgradnju s infrastrukturom, iznosom od 38 milijuna
kuna, financirala Vlada RH. 

Naselje je izgrađeno po tzv. "D" modelu stambenoga zbrinjavanja Zakona o područjima od posebne državne skrbi,
po kojem zemljište i građevinski materijal osigurava država, a Šeks je uručio ključeva kuća za 20 korisnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene