Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi apel premijeru

'Zbog Hasanbegovića smo na 'crnoj listi' i dobivamo prijeteća pisma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa kulturnjaci 2016. i dalje apelira na premijera Tihomira Oreškovića i traže smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Premijeru su, kažu, još 17. veljače poslali javni poziv, no odgovor - još nisu dobili.

U Hrvatskom novinarskom društvu održana je konferencija za medije inicijative Kulturnjaci 2016. koja je do sada prikuipila više od 4.000 potpisa za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Komentirao i Ministarstvo kulture Plenković uzvratio Milanoviću: "Nastavlja voditi halucinirajuću politiku, ima proruski narativ i šteti Hrvatskoj" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

Ponovno apeliraju na premijera Tihomira Oreškovića kojem su još 17. veljače poslali javni poziv te napominju kako premijer nije upoznat sa stanjem u kulturi.

'Hasanbegović je taj koji vrši linč na nas, a ne obrnuto. Mi smo ti koji su na 'crnoj listi' i na privatne adrese dobivamo prijeteća pisma. Izjava koju je dao nakon prosvjeda na Markovom trgu je bila iznuđena i neiskrena', rekla je glumica Urša Raukar. 'Lagao je i da je ona fotografija fotomontaža. Nije bila fotomontaža, a on se nikada nije ispričao što je lagao hrvatskoj javnosti'.

'Da mi nismo pokrenuli apel za smjenu ljudi uopće ne bi znali u čemu je problem. On vrijeđa sve u kulturi', ustvrdila je glumica Dunja Vejzović.

'Hasanbegović je vrh ledene sante desnice. Postavili su ga na to mjesto upravo zbog stavova', smatra redatelj Zvonimir Jurić.

Do sada su sakupili više od 4.000, uglavnom kulturnih djelatnika, za smjenu ministra Hasanbegovića. Za 01. ožujka najavili su tribinu 'Zašto sam potpisao?'.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene