Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Informirao se o mogućnosti pomoći'

Ured predsjednika: Mesić nije tražio odobrenje zajma za KIO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured predsjednika Republike potvrdio je danas da se Stjepan Mesić informirao o mogućnosti pomoći orahovičkoj tvrtki KIO kod Hrvatske poštanske banke (HPB), ali da nije tražio odobrenje zajma, niti je ulazio u bankovne procedure i modele odobravanja kredita jer za to nema nadležnosti.

'Vezano uz novinarske upite o 'sudjelovanju predsjednika Republike u davanju kredita Hrvatske poštanske banke tvrtki KIO Orahovica' možemo reći kako se predsjednik Mesić u toj banci informirao o mogućnosti pomoći spomenutu proizvođaču keramičkih pločica', stoji u odgovoru ureda na pitanje je li se Mesić interesirao za pomoć toj tvrtki kod HPB-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže 16 milijuna kuna Radnici KIO Orahovice stižu u Zagreb, put im plaćaju umirovljenici Slika nije dostupna 460 radnika strahuje za budućnost Propast keramičkog diva: KIO preuzima država

'Predsjednik Mesić nije tražio odobrenje zajma orahovičkom KIO-u, niti je ulazio u bankovne procedure i modele odobravanja kredita, kako se možda insinuira, jer za to nema nadležnosti', navodi se u priopćenju. Dodaje se da je predsjednika Republike uvijek interesiralo da 'poduzetnici, koji privrjeđuju u ovim teškim uvjetima, nastave proizvoditi za domaće tržište i za izvoz, i kad god može, predsjednik će u tom smislu davati potporu'.

>> Akcija 'Bankomat': Policija privodi bivšu Upravu HPB-a

Ravnateljstvo policije izvijestilo je danas, ne otkrivajući identitet osumnjičenika, da su bivši predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega, bivši predsjednik Uprave i direktor financija HPB-a Mario Kirinić, bivši član uprave Ivan Sladonja te još četiri osobe kojima je ta banka odobrila nenamjenske kredite osumnjičeni u antikorupcijskoj akciji 'Bankomat'.

Protega je prošli tjedan u medijima izjavio kako se predsjednik Mesić 'zanimao može li HPB pomoći tom najvećem domaćem proizvođaču keramičkih pločica' te da je HPB 'pomogao' toj tvrtki, 'budući da ju je i HBOR već kreditirao'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene