Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili povoljnije

Koliko će nas koštati dopunsko zdravstveno osiguranje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena cijene polica dopunskog zdravstvenog osiguranja na 70 kuna mjesečno za sve građane, jedna je od tema sutrašnje sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga nedavno je najavio povoljnije i tržišno konkurentnije police dopunskog osiguranja, koje bi godišnje stajale 840 kuna za sve ugovaratelje police. Sada su cijene tih polica po 50 i 80 kuna za umirovljenike, a za zaposlene po 80 i 130 kuna na mjesec, ovisno o primanjima.

Pročitajte i ovo Besplatno dopunsko osiguranje Imaš pravo, ostvari ga Tko ima pravo na besplatno zdravstveno osiguranje? Provjerite zadovoljavate li vi kriterije Ilustracija Važne odluke Provjerite: HZZO objavio koji su se novi lijekovi našli na listi

>> Ovo umirovljenici misle o skupljem dopunskom osiguranju

Upravno vijeće HZZO-a, radi smanjenja Nacionalne liste čekanja, raspravljat će i o natječaju za sklapanje ugovora o provođenju magnetske rezonance (MR) u Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji.

Na dnevnom će redu biti i promjene u propisivanju pomagala. Dugi bijeli štap i ručni džepni sat za slijepe ubuduće će propisivati obiteljski izabrani liječnici, što bi pacijentima trebalo olakšati dostupnost tih pomagala.

Na sjednici će biti riječi i o izmjenama Statuta HZZO-a i njegovu usklađenju sa Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju. Isto tako, donesen je i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, te se HZZO ustrojava kroz četiri velika regionalna ureda (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek) i 16 područnih službi.

Ako Upravno vijeće prihvati i donese ove odluke, one će stupiti na snagu nakon objave u Narodnim novinama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene