Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za turističku sezonu

Uprave Agrokorovih kompanija na sastanku s Dalić i Peruškom: "Najveći je problem nedostatak radne snage"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se s upravama Agrokorovih kompanija u djelatnostima prehrana i maloprodaja koje posluju u sustavu koncerna Agrokor. Sastanku su prisustvovali predstavnici Zvijezde, Jamnice, Leda, PIK-a Vrbovec, Konzuma, Velpra i Roto dinamica te izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško, kao i savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu prehrana Zvonimir Mršić.

Tema sastanka bilo je stanje u poslovanju navedenih kompanija i tijek priprema za turističku sezonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši vlasnik Agrokora Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet" Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Novi uzlet Martina Dalić opet plijeni pozornost javnosti, no na najvažnije pitanje tajanstveno šuti

Uprave svih kompanija istaknule su problem nedostatka radne snage kao najveći poslovni izazov, a posebno u trgovini, prijevozu i visokokvalificiranim strukovnim zanimanjima.

"Također, uprave kompanija istaknule su punu podršku i posvećenost procesu nagodbe i njezinu uspješnu dovršetku", navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva. 

Sastanak s istom temom s upravama Agrokorovih kompanija iz djelatnosti poljoprivrede Belje, PIK Vinkovci, Vupik i Agrokor trgovina, kao i savjetnika izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivreda Vladom Čondićem Galiničićem, održat će se kasnije tijekom dana.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene