Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG MOSTA ČIOVO?

Uprava Viadukta podnijela ostavku, novi direktor Krešimir Mikolić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije službeno objavljen razlog ostavke, ali prošlog su petka Hrvatske ceste izvijestile kako je tvrtka Viadukt poslala novi prijedlog datuma završetka izgradnje mosta Čiovo - umjesto zajamčenog 15. lipnja ove godine, zbog problema u poslovanju predlažu 27. veljače 2018. godine.

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Viadukta prihvaćena je ostavka članova Uprave društva, Joška Mikulića i Ive Jurića. Na istoj je sjednici NO za novog direktora društva imenovao Krešimira Mikolića, kojem je istovremeno prihvaćena ostavka na mjesto člana Nadzornog odbora. Objavljeno je to danas na stranicama Zagrebačke burze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJTEŽA SEZONA U 20 GODINA Čiovo i ove godine bez novog mosta: "Bojim se da ni do sljedeće sezone neće biti izgrađen" Slika nije dostupna Neće biti gotov do roka Još nema raspleta oko mosta Čiovo

Podsjetimo, prošlog su petka Hrvatske ceste izvijestile kako je tvrtka Viadukt poslala novi prijedlog datuma završetka izgradnje mosta Čiovo - umjesto zajamčenog 15. lipnja ove godine, zbog problema u poslovanju predlažu 27. veljače 2018. godine.

Problemi s izgradnjom mosta Čiovo izazvali su napetosti na realaciji Hrvatske ceste - Viadukt. Stoga su iz Viadukta u ponedjeljak sazvali izvanrednu presicu te pojasnili svoju stranu priče i iznijeli niz optužbi na račun investitora. 

"Glavni razlog zašto je kasnila isporuka dvije trećine mosta od hrvatskih izvođača je financiranje. Susreli smo se s nikad dotad viđenom praksom da investitor nije htio plaćati konstrukcije izrađene u 'Đuri Đakoviću' u Slavonskom Brodu i drugoj tvrtki koja ih je radila u Šibeniku, već su tumačili ugovor na način da će isplatiti konstrukciju tek kad bude montirana", kazao je Joško Mikulić, tadašnji predsjednik Uprave Viadukta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene