Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obaraju rekorde, ali...

PRIZOR KOJI NE ZADIVLJUJE SVAKOGA Raste zabrinutost u hrvatskom nacionalnom parku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravu NP Krka zabrinjavaju gužve

Nacionalni park Krka, prvi put u svojoj povijesti, uskoro bi mogao dočekati milijuntog posjetitelja! Rekordno ljeto prati veći broj turista i kupača uz Skradinski buk. No, gužve upravu parka i zabrinjavaju - zbog očuvanja prirode i bolje protočnosti na stazama razmišljaju o ograničenju broja dnevnih posjeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽAS Crna subota na Jadranu: Utopilo se troje ljudi, među njima i poznati rovinjski fratar Slika nije dostupna Traje policijski očevid Tragedija u NP Krka: Čuvari prirode na plaži pronašli mrtvu ženu, utvrđuju se sve okolnosti

Dok se kupaju posjetitelji razgledavaju Skradinski buk. A turista kao nikad dosad. Ovih dana na Krki vladaju nezapamćene gužve. Na drvenom mostu zastoji, a na travnjaku se traži mjesto više. Ali dojmovi - na vrhuncu.

U Nacionalni park u idućim će tjednima prvi put ući milijunti posjetitelj. No, veliki broj turista na jednom mjestu ne zadivljuje svakoga.

Gužve su najveće na Skradinskom buku, pa u Nacionalnom parku razmišljaju i o ograničavanju dnevnih posjeta.

'Vjerujem da se tu do 10-ak tisuća ljudi nalazi u istom momentu, što mislimo da je gornja granica, nešto na čemu bismo morali stat', objašnjava Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.

U protivnom, priljev gostiju mogao bi postati opterećenjem. Kao rijetko gdje, uz slapove je dopušteno kupanje. Priroda je u NP Krka prava čarolija. I zato je treba ostaviti očuvanom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene