446517
446517
446517
446517
446517

PRIZOR KOJI NE ZADIVLJUJE SVAKOGA Raste zabrinutost u hrvatskom nacionalnom parku

  • , 14.08.2016., 10:45
  • Autor:
  • komentara

Upravu NP Krka zabrinjavaju gužve

 
 
 
 
Rekordno ljeto na Krki (Video: Dnevnik Nove TV)
Rekordno ljeto na Krki (Video: Dnevnik Nove TV)

Nacionalni park Krka, prvi put u svojoj povijesti, uskoro bi mogao dočekati milijuntog posjetitelja! Rekordno ljeto prati veći broj turista i kupača uz Skradinski buk. No, gužve upravu parka i zabrinjavaju - zbog očuvanja prirode i bolje protočnosti na stazama razmišljaju o ograničenju broja dnevnih posjeta.

Dok se kupaju posjetitelji razgledavaju Skradinski buk. A turista kao nikad dosad. Ovih dana na Krki vladaju nezapamćene gužve. Na drvenom mostu zastoji, a na travnjaku se traži mjesto više. Ali dojmovi - na vrhuncu.

U Nacionalni park u idućim će tjednima prvi put ući milijunti posjetitelj. No, veliki broj turista na jednom mjestu ne zadivljuje svakoga.

Gužve su najveće na Skradinskom buku, pa u Nacionalnom parku razmišljaju i o ograničavanju dnevnih posjeta.

'Vjerujem da se tu do 10-ak tisuća ljudi nalazi u istom momentu, što mislimo da je gornja granica, nešto na čemu bismo morali stat', objašnjava Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.

U protivnom, priljev gostiju mogao bi postati opterećenjem. Kao rijetko gdje, uz slapove je dopušteno kupanje. Priroda je u NP Krka prava čarolija. I zato je treba ostaviti očuvanom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se