Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjela blokada

Uprava Hrvatskih studija zaključala sebe i studente u zgradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon plenuma studenata Hrvatskih studija i na tom je fakultetu proglašena blokada, ali uprava im je onemogućila ulazak u zgradu. Voditelj fakulteta donio je odluku da Upravu, ali i brojne studente, zaključa u zgradu, ne bi li spriječio događanja slična onima na Filozofskom fakultetu.

Jučer je na plenumu Hrvatskih studija bilo 300 studenata, od 1.500 koji ondje studiraju, a prema našem izvoru, svatko tko je izrazio drugačije mišljenje bio je ušutkan. 'Plenumu se nisu odazvali studenti koji ne podržavaju taj cirkus', rekla je jedna članica studentskog vijeća. Voditelj studija dr. Zvonimir Čuljak tvrdi da je zgrada zaključana jer članovi uprave ne poznaju ljude koji stoje ispred fakulteta te dodaje kako to nisu studenti Hrvatskih studija već 'ljudi koji nasilno žele prekinuti nastavu na fakultetu'.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Slika nije dostupna IVANA RADAČIĆ Studenti ljutiti: Hrvatski studiji otkazali suradnju predsjednici UN-ove skupine o diskriminaciji žena

'Apeliramo na sve koji su protiv blokade da sutra dođu redovno na predavanja da se ne bi dogodilo da ih nadglasa manjina. Naime, na skupu se pokazalo da je to itekako moguće. U krajnju ruku, ako dođe do toga da se nastava ometa - u većini smo, spriječit ćemo ih (ovo nije poziv na nasilje). Ako većina studenata HS želi imati nastavu, drugi koji se već pozivaju na demokraciju ne smiju im oduzimati to pravo', jedan je od postova na službenom forumu fakulteta. Pokrenuli su i peticiju za deblokadu fakulteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene