Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o sistemskim tvrtkama

Podjele u vladajućoj koaliciji: Mostov zastupnik zagovara uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li Agrokorovi dobavljači pristati na zamrzavanje potraživanja ili otpis duga, te postoji li neki treći scenarij, trebalo bi biti poznato u ponedjeljak nakon sastanka s upravom tog koncerna, no sve te scenarije spomenuo je i premijer Andrej Plenković u izjavi za Novu TV te je još jednom ponovio da građani neće plaćati spašavanje Agrokora.

Agrokorovi dobavljači će se u ponedjeljak sastati s upravom koncerna. Tema su potraživanja od 16 milijardi kuna

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

Istovremeno Vlada završava zakon. Trebao bi omogućiti zaustavljanje negativnih trendova i nastavak poslovanja.

U izjavi za Novu TV Andrej Plenković, predsjednik Vade, spominje i mirovanje dugovanja. "Mirovanje u pogledu podmirenja obveza da, ali bi se istodobno našao način kako da dobivanjem svježe likvidnosti namire dobavljači", rekao je Plenković.

Na pitanje bi li oni morali otpisivati dio svojih potraživanja Plenković kaže da su to već nijanse i detalji.

"Sve je moguće. To je moguće i bez ovakvog zakonskog okvira. Odnosi između različitih kompanija podrazumijevaju ponekad i takve situacije, ali ja u to u ovom trenutku ne bih ulazio, to je za kasniju fazu ove teme", kaže Plenković.

Na isto pitanje Božo Petrov, gostujući u Dnevniku u srijedu, nije dao jasan odgovor. „Što se tiče samih modela pričekajmo razrješenje situacije i odluku gospodina Todorića“, rekao je Petrov.

O svemu je na Facebooku pisao i Miro Bulj. Čini se da ni partneri u Vladi o ovom zakonu ne misle jednako.

"Koji je to Ustav, zakon, pravo, pravda po Bogu ili čovjeku da se tajkunima zakonski omogući iz državnog proračuna plaćanje dugova iznad milijarde eura. Umjesto da im se oduzme kompletna imovina te ih se procesuira zajedno s političkim elitama koje su im dopustile da drže cijeli narod i državu za vrat.

Tko će platiti dug sirotinji, blagajnicama, dobavljačima, malim poduzetnicima koje su te iste gazde uništili i bacili na ulice? Zadivljući je čvrst stav oporbe koja je glasna protiv ovog prijedloga. Da su tako hrabri bili dok su bili na vlasti, zastupnici vladajuće većine, ministri danas ne bi imali ovoliki problem. Međutim, tada su kukavički glasno šutjeli pred svojim vođama i tako su gazdama držali vreću dok su u njih tovarili novac", napisao je Bulj.

I Petrov i Plenković ponovili su kako građani neće spašavati kompaniju. A zakon koji se radi, tvrdi ministrica gospodarstva Matrina Dalić, je stvaranje procedure "koja u ograničenom vremenskom razdoblju osigurava uvjete za transformaciju kompanije uz fer i pravedan tretman svih vjerovnika".

A na koji točno način, još se ne zna. Kako će dobavljači riješiti svoja potraživanja, moglo bi biti jasnije u ponedjeljak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene