Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje DIP-a

Upozorenje poslodavcima zbog referenduma o braku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo uputilo je poslodavcima povodom skorašnjeg referenduma o braku upozorenje.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) upozorilo je u utorak poslodavce da na dan provedbe državnog referenduma 1. prosinca organiziraju posao tako da svim radnicima koji rade taj dan omoguće da ostvare svoje Ustavom zajamčeno biračko pravo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor? Ilustracija Mala škola izbora Što je Državno izborno povjerenstvo i koja je njegova uloga?

DIP: Pozivanje članova Vlade za ili protiv referenduma je promidžba

DIP u priopćenju podsjeća sve poslodavce u Hrvatskoj da je Ustavom propisano da hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo te da je člankom 5. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave propisano da na državnom referendumu imaju pravo sudjelovati hrvatski državljani.

Svim biračima koji žele glasovati na državnom referendumu 1. prosinca 2013. treba omogućiti da svoje biračko pravo i ostvare, navodi DIP te upozorava poslodavce da na dan provedbe državnog referenduma organiziraju posao (smjenski rad u više timova ili sl., ovisno o prirodi posla) tako da svim radnicima koji rade taj dan omoguće da ostvare svoje Ustavom zajamčeno biračko pravo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene