Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, četvrtak, 10. veljače u 22:20

Upoznajte najvišeg čovjeka na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život Sultana Kosena sve je samo ne običan. Čim proviri iz stana, oko njega se okupi masa ljudi. Svi ga slikaju i gledaju u čuđenju. Odijela radi po narudžbi, a za njegovo stopalo ne postoji broj cipela! On je Guinnessov rekorder – s 246 i pol centimetara najviši je čovjek na svijetu!

Dan s njim provela je reporterka magazina Provjereno Ana Blažević, koja mu je, iako prosječne visine, dosezala tek do lakta! Sultan joj je ispričao sve zanimljivosti koje dolaze s titulom Guinnessovog rekordera, ali i teške trenutke zbog različitosti. Kad je imao 9 godina, Sultan je bio viši od svojih roditelja, pravi div među vršnjacima koji su ga zbog visine ismijavali. Zato je njegova majka odlučila da će ga zaštititi od pogleda i ružnih riječi, te ga nije puštala iz sobe. Tako je Sultan praktički odrastao u 4 zida.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Unatoč tome, danas s 28 godina, Sultan je otvorena, simpatična i vrlo društvena osoba koja obožava putovati. 'Proputovao sam 30-35 zemalja, susreo se s raznim ljudima i kulturama i sve mi se to jako sviđalo. Sada imam 28 godina, od 2008. do danas su najljepše godine moga života' – kaže Sultan. Nakon posjeta ekipe Provjerenog poželio je posjetiti i Hrvatsku.

Sultan je do prije dvije godina rastao nekoliko centimetara na godinu, sve dok mu nije uklonjen tumor zbog kojeg mu hormon rasta nije prestao djelovati.

Kako izgleda život s dva i pol metra visine doznajte večeras u Provjerenom u 22:20.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene