Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Student Luka

Unuk revizorice Šimić kupio poduzeće u stečaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je situacija na tržištu teška, čini se da ima onih koji uspješno posluju i to s tek 20 godina.

Milijunaš u dvadesetoj? Zvuči nemoguće, ali jedan takav jučer je na javnoj dražbi kupio Pamučnu industriju Duga Resa u stečaju za gotovo 17 milijuna kuna. Novi kupac propale industrije je Luka Ivančić, unuk prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić. Istovremeno, poduzetnik Stjepan Pavić tvrdi kako je on pravi kupac Pamučne. U cijeloj priči radnici očekuju jedino plaću. Luka Ivančić pojavio se kao spas za posrnulu dugorešku pamučnu industriju. 'Čekamo da se pojavi da dobijemo zaostale plaće i ništa više', rekao je radnik Marko Šeketa. Nekadašnji tekstilni div danas na svega tridesetak radnika. Proizvodnje nema, šivaći strojevi skupljaju prašinu, a već 14 mjeseci nema ni plaća. 'A možda je mlad, perspektivan, možda bude dobro', kazao je radnik Miro Mamić.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Duga Resa: Dug pamučne indistrije pretvoriti u vlasnički udjel države

 

Od tri ponuđača Prave nekretnine dale su na javnoj dražbi najbolju ponudu, potvrđuju na karlovačkom trgovačkom sudu. 'Ponuditelj Prave nekretnine d.o.o. je ponudio najveću cijenu za predmet prodaje i to u iznosu od 16.800.000,00 kn i kao najboljem ponuditelju mu je predmetna imovina stečajnog dužnika dosuđena ovosudnim rješenjem o dosudi', stoji u priopćenju koje smo dobili od suda. Ali Stjepan Pavić, austrijski trgovac, njihov dugogodišnji dobavljač pamuka tvrdi da je on stvarni kupac Pamučne, s partnerima. 'Svoju ponudu odlučili smo predati preko tvrtke 'Prave nekretnine d.o.o.' Vlasnik i direktor te tvrtke, između ostalog registrirane i za poslovno zastupanje, je Luka Ivančić, nećak gospodina Roberta Krasića, u kojeg svi partneri imaju povjerenja i koji će se nakon preuzimanja zaposliti u tvrtki 'Pamučna industrija Duga Resa d.o.o.', smatra Pavić.

Kupac se još obvezao oživjeti proizvodnju, zadržati postojeće radnike i zaposliti stotinu novih te uložiti u nove strojeve. U svakom slučaju radnike Pamučne idnustrije Duga Resa zanima samo da se ova agonija završi, a najmanje ih zanimaju godine novog vlasnika. 'Činjenica je da je to mladi gospodin, ali on je tamo deklariran i on se tamo predstavio kao direktor, kao predstavnik. On je imao pravo zastupati Prave nekretnine i to je to', rekla je Višnja Pavlić, sindikalna povjerenica. Na službenoj adresi tvrtke nitko ne otvara vrata. Nigdje ni prezimena ni naziva poduzeća. Samo na zidu garaže ime u koje se sada uzdaju radnici Pamučne industrije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene