Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uništene eksplozivne naprave pronađene u koritu rijeke Mrsunje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo sat prije predviđenog roka uspješno je završena akcija izmještanja i uništavanja veće količine minsko-eksplozivnih sredstava pronađenih jučer u koritu rječice Mrsunje, nekoliko stotina metara od središta Slavonskoga Broda.

Odmah je za sav promet ponovno otvoren i međunarodni granični prijelaz s BiH. U akciji su, uz brodske, sudjelovali i pirotehničari iz protueksplozijskog odjela ravnateljstva policije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traga se za počiniteljom Međimurje: Bomba na stupu uznemirila školarce Slika nije dostupna Nitko nije ozlijeđen Split: Kod benzinske postaje bačena bomba

Minsko-eksplozivna sredstva, bombe i streljivo, otkriveni su jučer prilikom pretraživanja terena radi uređenja vodotoka Mrsunje. 

>> Slavonski Brod: U kanalu pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Voditelj ispostava Hrvatskih voda Davorin Piha kaže da će pirotehničari ponovno, nakon skidanja prvih pola metra zemlje, ispitati teren.

Dubinska snimka koja je izvršena na dubini tri do pet metara pokazala je kako još ima tragova željeza. No treba utvrditi je li riječ o neeksplodiranim sredstvima ili nekim drugim željeznim predmetima, kaže Piha.

Ispostava je još prošle godine, kada su počeli pripremni radovi na uređenju vodotoka, angažirala pirotehničare radi pregleda terena. Učinili su to nakon sumnji stanovnika obližnjih kuća da u kanalu ima neeksplodiranih projektila koji su u vrijeme rata ispaljivani na grad s područja bosanske Posavine.

No, uz topničke i minobacačke projektile, u koritu Mrsunje jučer su pronađene i ručne bombe, streljivo te čak i raketni bacač, oružje koje su odbacili neodgovorni građani. Načelnik brodsko-posavske policije Mijo Kršić pozvao ih je zato da radi svoje i sigurnosti sugrađana takvo oružje prijave policiji, a ona će ga na siguran način izuzeti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene