Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratimo ih u djetinjstvo!

Osnivaju se 'Mjesta za djecu' - i svi im možemo pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Djeca koja ulaze u našu zemlju prošla su pakao rata, traumatizirana su i iscrpljena nakon duga puta, te im je potrebno pružiti pomoć i zaštitu.'

Zbog sve većeg broja izbjeglica koje pristižu u Hrvatsku, a među kojima su stotine djece, UNICEF u suradnji s Crvenim križem te provedbenim partnerima na terenu pokreće aktivnosti za pomoć djeci i njihovim obiteljima. Djelatnici UNICEF-a danas su obišli prihvatni centar Porin i najavili da će u narednim danima UNICEF na terenu uspostaviti tri „mjesta za djecu“ u kojima će djeci biti pružena psihosocijalna pomoć te organizirane rekreativne aktivnosti. „Mjesta za djecu“ bit će organizirana, ovisno o potrebama, u UNICEF-ovim šatorima pokraj prihvatnih centara ili u samim prihvatnim centrima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Situacija izmiče kontroli!' HDZ za privremeno zatvaranje granice prema Srbiji Slika nije dostupna Stiglo 11.000 migranata KAOS OKO IZBJEGLICA Ovako je izgledao protekli dan u Hrvatskoj

'Država nam ne pomaže. Svima nam preostaje da gledamo u nebo da nam pomogne dragi Bog'

Uz to, UNICEF će podržati patronažnu skrb za trudnice i majke s najmlađom djecu te raditi na obuci djelatnika koji mogu pružati podršku djeci i majkama. UNICEF je također za majke i djecu pripremio letke o prehrani i sigurnosti na arapskom i turskom jeziku, koje distribuira u suradnji s partnerima. Uz letke za izbjeglu djecu i njihove obitelji, UNICEF je za stručnjake koji će raditi s djecom pripremio alate za bolju skrb o izbjegloj djeci: minimalne standarde zaštite djece u ovoj situaciji te Upitnik za brzu procjenu potreba izbjegle djece.

'Djeca koja ulaze u našu zemlju prošla su pakao rata, traumatizirana su i iscrpljena nakon duga puta, te im je potrebno pružiti pomoć i zaštitu. Pratimo potrebe na terenu, i u skladu s njima spremni smo podržati napore Vlade Republike Hrvatske kroz uspostavu „mjesta za djecu“, gdje će se djeca moći igrati, družiti i učiti, drugim riječima, vratiti se u djetinjstvo', poručila je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić.

UŽIVO - Situacija izmakla kontroli, izbjeglice lutaju Tovarnikom

U izbjegličkoj krizi koja je zahvatila Europu djeca i žene čine trećinu svih tražitelja azila, a svaki je četvrti tražitelj azila dijete. Zbog golema stresa koji prati majke i trudnice, one trebaju dodatnu podršku.

Zbog sve većeg broja djece koja pristižu u Hrvatsku i trebaju pomoć i zaštitu, UNICEF poziva građane Hrvatske da pomognu izbjegloj djeci u Hrvatskoj donacijom na račun HR9223600001501092532, poziv na broj: 15698-01 ili putem interneta http://www.unicef.hr/donirajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene