Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumenti dokazuju

Otkrivamo: Unatoč zabrani djelatnicima Ministarstva zdravstva isplaćeno 400.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluke Vlade iz svibnja, o zabrani plaćanja državnih službenika za rad u povjerenstvima i drugim tijelima, nisu se svi pridržavali.

Odluke Vlade iz svibnja, o zabrani plaćanja državnih službenika za rad u povjerenstvima i drugim tijelima, nisu se svi pridržavali.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

U posjedu smo dokumenta državne financijske agencije koji pokazuje da je mjesec dana nakon Vladine zabrane Ministarstvo zdravstva na račune deset svojih djelatnika uplatilo više od 400 tisuća kuna. Iz resora ministra Milinovića poručuju - zakon i odluku nisu prekršili, već platili zaostatke.

'Ova odluka je donesena mjesec dana prije odluke Vlade, a nakon odluke Vlade nije bilo nikakve odluke u tom smislu', Dražen Jurković, državni tajnik Ministarstva zdravstva. No, datumi na dokumentu govore drugačije, primljeno je 13. lipnja, dakle mjesec i sedam dana nakon odluke Vlade koja je na snagu stupila odmah. Iz Ministarstva uvjeravaju kako je riječ o ranije ugovorenom i potpisanom poslu.

Opačić: S time će se morati pozabaviti institucije

'Ljudima koji rade svoj posao savjesno, našim zaposlenicima, ja stojim iza toga da im treba isplatiti dodatna sredstva. Prije njima nego nekim stranim konzultantima', rekao je Jurković. Na popisu od deset ljudi koji su primili iznose od 7 i pol do 35 tisuća kuna, nalazi se i tajnica državnog tajnika Jurkovića, glasnogovornica ministra, savjetnik ministra i sedam drugih djelatnika istog Ministarstva.

'Oni su za svoj rad jednako plaćeni, a sada su dobili dodatnih 400 i nešto tisuća kuna, a ionako su već plaćeni. Imaju 8-satno radno vrijeme u kojem se sve može napraviti', rekla je Milanka Opačić. 'Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi ima 142 čovjeka manje od sistematizacijom predviđenog', rekao je Jurković. Ministar zdravstva nije znao da se rad nije plaćao mjesec za mjesec, već tek naknadno cijeli iznos. I on je upoznat s pismom koje je poslano u Vladu, ali i na adrese oporbe.

'Mi kad i postavljamo pitanja o tome ne dobivamo odgovore. Mislim da će se time morati pozabaviti institucije koje mogu istražiti o čemu se radi', rekla je Opačić. Rad u povjerenstvu za nabavku medicinske opreme trajao je 25 mjeseci. Jurković objašnjava da je najveća naknada bila mjesečno 1.500 kuna, time pravda isplaćene iznose od 35 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene