Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tradicija

Diljem Hrvatske dočeci Nove godine na otvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dočeci Nove godine na otvorenom tradicionalno su organizirani u mnogim hrvatskim gradovima.

Splićani su Novu godinu dočekali na prepunoj Rivi, gdje je nazočne zabavljao pjevač Tony Cetinski i glazbene grupe Azil i Kampanel. Novu je godinu okupljenima čestitao gradonačelnik Željko Kerum. ‘Sritna vam 2010. godina, neka vam Bog dadne zdravlja i sriće’, rekao je gradonačelnik Kerum. Doček Nove godine na Rivi obilježen je i višeminutnim vatrometom. Na području splitsko-dalmatinske županije doček na otvorenom, osim na splitskoj Rivi, organiziran je u Trogiru, Omišu, Makarskoj, te Supetru na Braču i u Hvaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika fotogalerija Spektakularni vatrometi za doček Nove godine diljem Hrvatske Slika nije dostupna Doček Nove godine: Najveće zvijezde nastupaju na trgovima

Brojni Osječani dočekali su Novu godinu pod kišobranima na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, koju su organizirali grad i Osječko-baranjska županija. Svojim sugrađanima, ali i brojnim gostima prve su čestitke uputili gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan i Vladimir Šišljagić. Nazočne će, uz raznovrsnu ponudu hrane i pića, zabavljati do ranih jutarnjih sati domaći glazbenici.

Doček Nove 2010. godine na otvorenom u Zagrebu je tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz glazbeni program i vatromet, unatoč kiši okupilo desetak tisuća Zagrepčana Prigodnim programom na Stradunu Dubrovčani i njihovi gosti su ispratiti staru i dočekali novu 2010. godinu. Program je počeo na Silvestrovo ujutro nastupom klape Maestral ženske klape Folklornog ansambla Linđo i studentske klape Kaše, a potom je u podne ispred gradske vijećnice uslijedila tradicionalna dubrovačka kolenda uz nastup gradske glazbe Dubrovnik, mješovitog zbora Libertas i Folklornog ansambla Linđo. Večernji dio programa počeo je u 21 sat nastupima sastava Dariva te pjevača Mila Hrnića. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić okupljenima na Stradunu u ponoć je čestitao Novu godinu. Prvog dana nove godine u 12,30 sati na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert pod dirigentskim vodstvom maestra Normana Widjaje. Na dubrovačkom području otvoreno je 14 hotela u kojima je oko 3000 stranih i domaćih gostiju.

Riječani su tradicionalno ispratili staru i dočekali Novu godinu na riječkom Korzu, a točno u ponoć sretnu Novu, uz šampanjac i Bečki valcer čestitao im je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Više tisuća okupljeni na kišnom Korzu zabavljali su glazbenik Momčilo Bajagić-Bajaga te popularni domaći bend One piece puzzle i splitski TBF.

Program je na središnjem zagrebačkom trgu počeo u 21 sat, a nastupili su glazbeni sastavi Adastra, Flyer i Vatra te All Stars Band pjevajući stare rock and roll hitove. Staru su godinu na Jelačićevu trgu ispratili Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label bend. Posljednje sekunde stare godine sa Zagrepčanima je na glavnom gradskom trgu tradicionalno odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u ponoć svojim sugrađanima zaželio svako dobro u 2010. godini. Zagrepčanima je nekoliko minuta iza ponoći, nakon velikog vatrometa zapjevao Boris Novković.

Nezavisni predsjednički kandidat Bandić nakon novogodišnje čestitke zaputio se u zagrebačku Opću bolnicu Sveti Duh, gdje se u prvim minutama iza ponoći rodilo dvoje djece. Središnjim zagrebačkim Trgom bana Jelačića neposredno iza ponoći prošetao je i sugrađanima čestitao Novu 2010. godinu i predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović. Potom je zajedno sa suprugom navratio u zagrebački klub Gjuro 2. Doček Nove godine u Zagreb je bio organiziran i u svim poznatijim gradskim klubovima hotelima kao i u brojnim zagrebačkim kafićima. U zagrebačkoj policiji doznaje se kako tijekom novogodišnje noći i u prvom satu nove 2010. godine, prema prvim podatcima, nije bilo incidenata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene