Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon teške bolesti

Umro književnik i scenarist kultnih filmova Abdulah Sidran

Abdulah Sidran
Abdulah Sidran Foto: Goran Mehkek/Cropix
Nakon teške bolesti umro je ugledni bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran u Sarajevu u 80. godini života, objavili su lokalni mediji.

Abdulah Sidran je osim po književnom opusu poznat i kao scenarist nekih od kultnih filmova poput "Sjećaš li se Dolly Bell" i "Otac na službenom putu".

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Ella Hasel - 1 Bolja Hrvatska Književnost joj je u krvi! Ima 17 godina, a već surađuje s nakladničkim kućama: "Kad narastem, želim biti kao Matoš"

Njegov spisateljski opus, započet 60-ih godina prošlog stoljeća, obilježila su djela "Otkup sirove kože" te zbirke poezije ''Morija“, ''Sarajevska zbirka“, ''Sarajevski tabut“, ''Suze majki Srebrenice“, "Planeta Sarajevo", ''Zašto tone Venecija".

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Andrej Čolaković - 2 BOLJA HRVATSKA Ima 12 godina, a već je objavio svoju zbirku pjesama: "Želim usrećiti ljude, da vide da ovaj svijet nije tolika banana"

Sidran je bio redoviti član Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) a za književni je rad dobio veliki broj domaćih i međunarodnih nagrada uključujući "Nagradu slobode" PEN centra Francuske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene