Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kratke i teške bolesti

Umro Josip Vincek, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Koprivnici je danas nakon kratke i teške bolesti, u 75. godini života preminuo Josip Vincek, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske.

Josip Vincek je posljednjih 19 godina života posvetio umirovljenicima i borbi za njihova prava. Bio je i predsjednik Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe pri Vladi Republike Hrvatske, član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a 2010. godine  bio je i predsjedavajući Koordinacije umirovljeničkih udruga Hrvatske.  

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

>> Matica umirovljenika Hrvatske: Glasuju za ulazak u EU

Pod vodstvom Josipa Vinceka Matica umirovljenika Hrvatske zadržala je status najveće udruge civilnog društa koja danas okuplja 272.000 članova u 343 udruge.

Josip Vincek rođen je 1937. godine u Koprivnici, a cijeli radni vrijek proveo je na željeznici  na dužnostima od prometnika do direktora operative i prometne službe u željezničkom pooduzeću  Koprivnica.

Posljednji ispraćaj Josip Vinceka bit će 2. srpnja  na gradskom groblju u Koprivnici u 13,30 sati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene