Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef HSS-a, potpredsjednik Sabora i župan

Preminuo Josip Friščić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Friščić umro je noćas u koprivničkoj bolnici nakon teške bolesti.

Josip Friščić, nekadašnji predsjednik Hrvatske seljačke stranke, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i župan Koprivničko-križevačke županije, umro je u 67. godini života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 90. GODINI Preminuo bivši argentinski predsjednik Carlos Menem: Bio je osuđen zbog izvoza oružja u Hrvatsku Slika nije dostupna U ZAGREBU Preminuo jezikolovac Radoslav Katičić, jedan od autora Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika

Rođen je 15. kolovoza 1949. u Subotici Podravskoj. Osnovnu školu završio je u Rasinji, a srednju u Koprivnici. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je član Kriznog stožera Općine Koprivnica i vodio poslove vezane za funkcioniranje društvenih djelatnosti i organiziranje prihvata i zbrinjavanja prognanika i izbjeglica, predsjednik Odbora za prikupljanje i raspodjelu humanitarne pomoći te vršitelj dužnosti tajnika za gospodarstvo u Koprivnici. 1994. postaje vršitelj dužnosti pročelnika Ureda za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije.

Političku karijeru počeo je u HSS-u 1992. Od 1998. do 2002. bio je potpredsjednik HSS-a. Nakon izbora 2001. izabran je za župana Koprivničko-križevačke županije.

Za zastupnika Hrvatskog sabora izabran je 2003. i 2007. godine, a godinu kasnije postaje njegovim potpredsjednikom i na toj dužnosti ostaje do 2011. godine.

Za predsjednika HSS-a izabran je 2005. i 2008. godine, a tu funkciju prestaje obnašati 2012. godine kada ga na čelu stranke zamjenjuje Branko Hrg.

Borbu s bolešću izgubio je sinoć u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek.

'Bio je naš predsjednik, vodio je stranku na jedan tolerantan način, bio je uvijek uviđajan, odnosio se prema svima s uvažavanjem, bio je HSS od glave do pete', rekao je Božidar Pankretić, bivši bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.


  Josip Friščić bio je potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije te svojedobno dugogodišnji član Uprave kluba Slaven Belupo i njegov potpredsjednik. Kao sportski djelatnik mnogo je pridonio razvoju nogometa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, posebno u Koprivničko-križevačkoj županiji. Klub ga se sjeća s mnogih sportskih susreta, od najnižeg do najvišeg stupnja natjecanja i čovjeka koji je uvijek bio uz nogomet, te mnogo pridonio njegovim uspjesima. NK Slaven Belupo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene