Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U petak

Umro je partizanski general Rade Bulat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudionik Narodnooslobodilačkog rata, narodni heroj i partizanski general Rade Bulat umro je u petak u 93. godini, priopćio je danas Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH).

Bio je istaknuti član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i njegova Savjeta antifašista doprinosivši svojim aktivnim radom afirmaciji demokratske i antifašističke Hrvatske, ističe SABA RH.

Rade Bulat rođen je 28. kolovoza 1920. u Vrginmostu, gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Sisku, Gradiški i Zagrebu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Članom Komunističke partije Jugoslavije postao je 1939. Narodnim herojem proglašen je 24. prosinca 1953. godine, a bio je i zastupnik u Saboru Socijalističke Republike Hrvatske i član CK KPH.

U javnosti je, u samostalnoj Hrvatskoj, u više navrata otvarano pitanje njegove odgovornosti za ratni zločin počinjen nad ratnim zarobljenicima nakon bitke za Krašić u siječnju 1943., ali nije optužen pred sudom. Bulat je te optužbe u više navrata odbacio.

Posljednji ispraćaj Rade Bulata bit će na Mirogoju u Grobnici narodnih heroja, u četvrtak, 31. siječnja, u 13,20 sati. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje" Ilustracija POKRET OTPORA Kako su partizani iz Hersona pod okriljem noći likvidirali ruske vojnike: "Vozili bismo se po gradu, a zatim..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene