Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar financija

Umro Ivan Šuker

Preminuo je Ivan Šuker, bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade.

Ivan Šuker je preminuo nakon teške bolesti. Bio je najpoznatiji kao bivši ministar financija, a svojedobno je bio i gradonačelnik Velike Gorice te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Hrvatski političar, koji je bio i potpredsjednik Vlade, rođen je u Livnu 1957. godine, a na izborima 2000. godine postao je HDZ-ov saborski zastupnik te gradonačelnik Velike Gorice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Upaljen crveni alarm za dvije regije! Očekuje se olujna bura

Pročitajte i ovo Misterij srušenog naselja - 6 Stanovnici u očaju Misterij srušenog naselja: "Da ja rušim kuće? Pa nisam poludio!" - "Nitko nije ništa javio, nitko ništa nije rekao"

Izabran je i u Predsjedništvo HDZ-a. Premda je u unutarstranačkim izborima na VII. Općem saboru HDZ-a 2002. Šuker podržavao Ivića Pašalića, izabran je za potpredsjednika stranke, a nakon izbora 2003. postao je ministar financija u Vladi Ive Sanadera i na toj dužnosti je ostao sve do 2008. godine.

Smijenila ga je Jadranka Kosor u rekonstrukciji Vlade, a na unutarstranačkim izborima u svibnju 2012. godine nakon podužeg oklijevanja podržao je Tomislava Karamarka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene