Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bio je dobar čovjek'

Umro bivši ministar Branko Vukelić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umro je hrvatski političar, bivši ministar gospodarstva i obrane, Branko Vukelić.

Umro je Branko Vukelić (55), javlja Radio Mrežnica. S teškom bolesti, karcinomom gušterače borio se dvije godine. Preminuo je u karlovačkoj bolnici, javlja Kaportal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 94. godini Preminuo bivši ministar Zvonimir Šeparović Slika nije dostupna Sve bliže odluci Kraj listopada najizgledniji za nove izbore

Branko Vukelić rođen je 9. ožujka 1958. godine. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Političku karijeru započeo je u Karlovcu, gdje je bio vijećnik, a potom je bio i gradončelnik Karlovca od 1997. do 2001. godine.

Bio je član HDZ-a te je obnašao visoke stranačke funkcije. Na parlamentarnim izborima 2003. izabran je u Hrvatski sabor, međutim zastupnički mandat je stavio u mirovanje, jer je postao ministar gospodarstva rada i poduzetništva u Vladi premijera Ive Sanadera.

Godine 2008. postao je ministar obrane i na toj je dužnosti ostao do prosinca 2010. nakon čega je političku karijeru nastavio u saborskim klupama.

Krajem veljače ove godine istupio je iz HDZ-a nezadovoljan situacijom i smjerom u kojem stranka ide.

Kosor: Osobno će mi jako nedostajati

Bivša premijerka Jadranka Kosor izrazila je 'duboku i iskrenu sućut obitelji'.

'Bio je dobar čovjek i hrabar političar, rijetko iskren i otvoren političar koji je prezirao ulizice i dodvorice. Razumio je politiku kao ozbiljan posao s usponima i padovima, ali uvijek za dobro države. I u bolesti je ostao ponosan, dostojanstven i vjeran svojim načelima', rekla je Kosor za Dnevnik.hr, dodavši kako će joj Vukelić osobno jako nedostajati.

Josipović izrazio sućut obitelji Branka Vukelića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je sućut obitelji danas preminulog Branka Vukelića, bivšeg HDZ-ovog ministra gospodarstva i obrane.

'Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Vašeg supruga i oca, bivšeg ministra gospodarstva i obrane gosp. Branka Vukelića. U iznimno važnom razdoblju, obnašao je odgovornu dužnost ministra obrane RH i dao svoj doprinos međunarodnoj afirmaciji naše zemlje posebno u razdoblju pristupanja RH Nato savezu', stoji u predsjednikovim izrazima sućuti.

Leko izrazio sućut

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog saborskog zastupnika te bivšeg ministra gospodarstva i obrane Branka Vukelića.

‘Sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo naš kolega zastupnik, gospodin Branko Vukelić. Pamtit ćemo ga po tome što se, radeći uvijek tiho i predano, zauzimao za razvoj Hrvatske kako na državnoj tako i na lokalnoj razini. U tome je do kraja ostao vjeran sebi i političkoj ideji zbog koje se i odlučio na ulazak u političku arenu. Poštovanoj obitelji upućujem u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime izraze sućuti povodom smrti gospodina Vukelića’, stoji u Lekinim izrazima sućuti. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene