Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 64. godini života

Umrla nekadašnja saborska zastupnica Vera Babić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu smrti nekadašnje saborske zastupnice Vere Babić, koja je preminula u 64. godini, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je danas članovima obitelji izraze sućuti.

U tužnim trenucima rastanka prisjećamo se njenog političkog angažmana u najtežem razdoblju kada se Hrvatska borila za neovisnost i samostalnost te kasnije njenog stručnog i visoko profesionalnog mirnodopskog doprinosa na području rada i socijalne skrbi, stoji u brzojavu sućuti.

Od sutra će u predvorju Velike vijećnice Hrvatskom saboru biti otvorena knjiga žalosti. Vera Babić rođena je 1948. u Bajmoku kraj Subotice, a diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu nakon čega radi kao pravna savjetnica. Kao nezavisna zastupnica izabrana je 1990. u Hrvatski sabor gdje pristupa Klubu zastupnika HDZ-a.

Nakon dvogodišnjeg zastupničkog mandata obnašala je i druge dužnosti unutar državnih tijela, od 1992. do 1995. bila je pomoćnica u Ministarstvu rada i socijalne skrbi, od 1995. do 2000. zamjenica ministra rada i socijalne skrbi, a od 2000.-2004. pomoćnica ministra za međunarodnu suradnju. U više mandata bila je i članica Gospodarsko-socijalnog vijeća. (Hina)

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene