Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

VIDEO Umjesto ljeta jesen: Evo kakvo nas vrijeme čeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vikend novo pogoršanje...

U gotovo svim krajevima zemlje u četvrtak je padala kiša. U Zadru je prouzročila probleme. Nevrijeme je rušilo stabla, poplavilo podrume.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Ilustracija Na snazi meteoalarmi U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije: Stigla je velika promjena vremena

VIDEO Olujni vjetar odnio krov u Velikoj Gorici

'Bio je i udar groma u jedno stablo, gdje smo mi vatrogasci gasili. Sve ostalo, znači 21-22 intervencije u tijeku u noći i današnjeg dana bilo je ispumpavanje', rekao nam je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar.

U samo četiri sata nad Zadrom se izlilo 110 litara kiše po četvornom metru, što je u srpnju gotovo nezabilježeno. Potopljene su brodice te gliser dug 9 metara. 'Ovako kad se to gleda i kad se vidi što se tamo događa, onda se čini da su to velike vode, međutim u Zadru je znalo biti i više oborina. Lokalno su oborine povećane. Ali Zadar je baš jedna specifična mikrolokacija gdje se to zna dogoditi', objasnio je hidrolog Borivoj Terek.

Kamperi ne odlaze kući

Loše vrijeme najveći je promet donijelo kampovima. Na otoku Krku u kampingu je ostvareno, samo u lipnju, više prometa nego u istom mjesecu prošle godine. Kamperi ne odlaze kući unatoč kiši.

'Znate, ja sam iz Poljske. Mi imamo Baltičko more i temperatura Baltika ljeti je oko 16 stupnjeva. Jako je hladno, tako da ovdje uživam. Kiša nam ne smeta. Moj sin isto obožava more, tako da vrijeme provodimo na plaži', kaže Katarina.

Gledateljima ponudila više od vremenske prognoze...

'Zbog ovog divnog pogleda neću otići kući, jer je kod nas jednako loše vrijeme. Strpjet ću se nekoliko dana i uživati u ljetu', objasnio je Nizozemac Robert.

U petak se očekuje smirivanje vremena.

Novo pogoršanje za vikend

'Vrijeme se, recimo od petka ipak malo smiruje. Neće biti baš lijepo, sunčano u svim krajevima. Ali bit će definitivno manje kiše. Nešto više sunčanih razdoblja, pogotovo u ovim kopnenim krajevima.', kaže Ana Bago, meteorologinja Nove TV.

Ali ne zadugo. Već za vikend očekuje se novo pogoršanje vremena.

Naime na kopnu iduća tri dana neće biti posve stabilno, ali ipak nas čeka bolje vrijeme nego danas što i nije tako teško! U subotu više sunca i bez kiše, ali novi pljuskovi čekaju nas već u nedjelju i ponedjeljak!

Ipak, bit će barem malo toplije! Iako se na prvi pogled ne čini, na Jadranu sljedećih dana bit će ipak dosta sunčanih razdoblja. Radi se o povremenim grmljavinskim pljuskovima kojih će najviše biti u nedjelju i ponedjeljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene