Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jake izjave

Umjesto konkretnih odgovora lekcije: Osebujni istupi javnih ličnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šarolike su i osebujne bile današnje izjave naših političara i drugih javnih osoba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je uzburkao strasti uplatnicama za akontaciju koje su stigle na kućne adrese roditelja vrtićke djece. Roditelji su još uvijek zbunjeni jer Gradska skupština roditelje poziva da se drže starih cijena. 'Priču više ne želim objašnjavati, oni koji imaju IQ preko 0,50 dobro razumiju o čemu pričam, a onima koji imaju IQ ispod 0,50, ne mogu pomoći', Bandićev je komentar na bolnu temu cijena vrtića.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

Tijekom današnjeg obilaska nekoliko zagrebačkih gradilišta Bandić se družio i sa paterom Josipom Rožmarićem s kojim je najavio obnovu kapelice na Sljemenu.

'Budući da smo svi grešni, pa i ja prvi u gradu i mi ćemo ugraditi dio sebe. To se sve radi pod budnim okom Bubija, ukradu mu koji kamen, koji žlijeb, ali on i pater Rožmarić se hrabro drže. Budući da se hrabro držite i mi u gradu ćemo pomoći jer je red da ova kapelica, koja iduće godine slavi punih 80 godina, koja je ostarila, kojoj kamen ispadne kao zub čovjeku od 80 godina, tako i ovdje koji crijep padne. Bit će kao nova, uređujemo je za idućih 80 godina', rekao je Bandić.

Pater Rožmarić je pak ispričao što će sve nuditi nova kapelica. 'Što se tiče interijera preostaje samo da još izbacimo ove gostioničarske stolice, tako da to bude sanatorij Grada Zagreba uz skijališta. Budući da u zadnje vrijeme imamo sve više deklariranih agnostika prošle godine smo napravili specijalne Gospine stube i oni mogu bez da ih itko sili da idu u crkvu, sjesti i razmisliti na klupi i krenuti ulijevo. Tako da kod nas nema prisile', objasnio je pater.

Zanimljivih izjava bilo je danas i na istoku Hrvatske. Zamoljen da komentira jučerašnje Čobankovićeve pozive da se štete od suše ne prenapuhuju predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić obrušio se na ministra poljoprivrede.

'Prenapuhan je ministar, jer vjerojatno ne zna da je metodologija procjene šteta donesena u njegovom Ministarstvu. Ministar se nije prošetao poljima, pa ne zna kakve je štete napravila suša koje se u Osječko-baranjskoj županiji procjenjuju na oko 400 milijuna kuna', rekao je Šišljagić.

U ime branitelja sisačko moslavačke županije Ivica Pandža 'Orkan' uputio je kritiku Vladi i svima onima koji iza rešetaka spremaju 'heroje domovinskog rata i hrvatske branitelje'. Sjetio se nedavno u zatvoru preminulog Đure Brodarca i uputio kritiku onima koji su nakon smrti heroja tvrdili da su 'napravili sve i u pritvoru mu dostavili ventilator'.

'Neki koji trebaju rješavati sudbine nestalih svoje dužnosti obavljaju nakaradno, zatvaraju naše generale, a nakon što ih u neljudskim uvjetima ubiju, putem medija se hvale da su hrvatskim generalima u ćeliji osigurali ventilator', poručio je Pandža. Premijerka Jadranka Kosor 'Orkanov' je govor slušala oštrog pogleda i prekrštenih ruku.

Apsolutni rekorder u izjavama je, naravno, izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić. 'Sotona je jučer pokucao na naša vrata. Zastali smo pred naletima kopita zla i skrenuli smo s puta i sna s kojima smo zajedno živjeli. Ljudi mi smo u Ligi prvaka. Rasprava gdje će sjediti Mourinho, gdje će sjediti obitelj predsjednika Reala Pereza. To nam nitko ne može uzeti. Tri stadiona neće biti dovoljna koliko će interes biti. Zakoračili smo u najljepšu bajku', rekao je Mamić, između ostalog, na današnjoj konferenciji za novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene