Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o financijama

'Umjesto buma i cunamija investicija, veći porezi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Umjesto buma i cunamija investicija ova Vlada osigurava bum i cunami novih poreznih opterećenja', kazao je Tomislav Karamarko.

Tomislav Karamarko tim je riječima komentirao najave mogućih novih poreza u cilju rješavanja loše financijske slike Hrvatske. HDZ još ne zna kako će se postaviti po pitanju zakona o strateškim investicijama, no Karamarko poručuje da je žalosno da se takav zakon brusi tek dvije godine nakon početka mandata Vlade.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

>> Vrdoljak: Ovo je najtransparentniji zakon!

'Povezivanje Kalmete s aferom u HAC-u neće naštetiti HDZ-u'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je kako sve češće medijsko povezivanje Božidara Kalmete s aferom u HAC-u ne može naštetiti HDZ-u. 'Mi smo svoju katarzu prošli i prolazimo je. Neki ljudi koji su pripadali HDZ-u danas su pred sucima i čekaju se presude. Prema tome, nama to neće naštetiti. Međutim, katarzu čekaju i neke druge stranke', rekao je Karamarko novinarima u Saboru.

Naglasio je da je teško komentirati postupke u tijeku te da mu 'malo smeta hajka prije donošenja presuda nekim ljudima'. HDZ još uvijek nije zauzeo konačan stav o vladinu prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima, o kojima Sabor danas raspravlja u drugom čitanju.

'Taj zakon neće pokrenuti investicije, zato što je dosta konfuzan. Mi ćemo odlučiti kakav ćemo imati odnos prema tom zakonu, a u najboljem slučaju možemo biti suzdržani', kazao je Karamarko.

Usprotivio se najavama uvođenja poreza na nekretnine i povećanja PDV-a. 'Opet krivo. Umjesto buma, eksplozija i cunamija investicija kako je bilo predviđeno, imamo bum, eksplozije i cunami poreza', komentirao je Karamarko. Protivi se pokušajima da se kriza prelomi na leđima građana, koji su socijalno i materijalno najosjetljiviji u državi.

'Kakve će još poreze izmisliti? Na zrak, disanje?'

'To su porezno široko postavljene osnove i naprosto nije dobro. Ne vidimo tu izlaz. Do kuda tako možemo ići? Kakve će još poreze izmisliti? Na zrak, disanje, što', upitao je Karamarko. Na pitanje očekuje li da će Europska komisija, zbog prekomjernog deficita, tražiti povećanje poreza, Karamarko je odgovorio kako mu je to 'teško pitanje u ovom trenutku'.

'Moguće su razne varijante, ali, kažem, ne idemo u dobrom smjeru jer nemamo investicija i ne otvaramo nova radna mjesta', rekao je. Kazao je i kako su već dugo vidljive konfrontacije u vladajućoj koaliciji, koje su prisutne i oko pitanja prekomjernog deficita.

'To, naravno, nije dobro, a s druge strane vidi se da Vlada radi loše i da neki dijelovi koalicije to uočavaju, isto kao što uočavamo i mi', kazao je Karamarko. Ponovio je da država ide u krivom smjeru, da nema gospodarske politike ni investicija te očekuje daljnji pad BDP-a. (T.K. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene