Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umirovljenici najavili prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najnovijih poskupljenja hrane, komunalnih usluga i lijekova i Sindikat umirovljenika Hrvatske pozvat će umirovljenike na javne prosvjede, rekao je potpredsjednik sindikata Ivan Nahtigal.

Umirovljenici će također sudjelovati u prosvjedu protiv poskupljenja i narušavanja standarda građana koji je za travanj najavio Savez samostalnih sindikata Hrvatske, jer inflacija poništava gotovo sve za što se izborila Hrvatska stranka umirovljenika u protekle četiri godine, pojasnio je Nahtigal.

Pročitajte i ovo 13. mirovina; ilustracija - 2 Borba za preživljavanje Umirovljenici povećavaju šanse za 13. mirovinu? Ministar je u čudu, ali oni ne odustaju Marin Piletić usklađivanje mirovina Ministru je čudna peticija Sindikata umirovljenika kojom traže veće mirovine: "Već idemo u izmjene Zakona..."

Osim zbog poskupljenja i pogoršanja životnog standarda umirovljenika, sindikat će prosvjedovati jer se nastavlja zaostajanje mirovina u odnosu na plaće, pa se tako prosječna mirovina ponovno spustila na oko 40 posto prosječne plaće.

Sve dok se za usklađivanje mirovina bude primjenjivala tzv.
'švicarska formula' mirovine će padati u odnosu na plaće, rekao je Nahtigal dodavši kako tek kad mirovine budu rasle usklađeno s plaćama, umirovljeni će radnici pratiti sudbinu sadašnjih radnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene