Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje umirovljenicima:

'Ili dostavite OIB ili nema isplate mirovina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 55 tisuća umirovljenika još uvijek nije dostavilo svoj Osobni identifikacijski borj (OIB) Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Riječ je o umirovljenicima koji OIB nemaju naveden na odresku od mirovine. HZMO ih poziva da u što kraćem roku dostave svoj OIB, jer će im se u suprotnom obustaviti isplata mirovine.

Pročitajte i ovo Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura" Ilustracija Nacionalna naknada Dobre vijesti za starije ljude: Provjerite stanje na računu, uskoro slijedi isplata

Za dostavu OIB-a, oni trebaju popunjeni obrazac zahtjeva i ovjerenu presliku osobne iskaznice ili putovnice poslati na adresu bilo kojeg područnog ureda Ministarstva financija - Porezne uprave. O dodijeljenom OIB-u Porezna uprava će izravno obavijestiti HZMO.

Umirovljenici
kojima je OIB naveden na odresku od mirovine, imaju taj broj u evidenciji HZMO-a i ne moraju ništa s tim u vezi poduzimati. Onima koji ne budu imali evidentiran OIB u HZMO-u do početka studenog, neće biti isplaćena mirovina u tom mjesecu.

>>Doznajte koje promjene donosi mirovinska reforma!

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić jučer je podsjetio da su umirovljenici već više puta obaviješteni da moraju Zavodu dostaviti svoj OIB, međutim dosta njih se na ta upozorenja oglušilo.

OIB nije i dalje dostavilo oko 5400 umirovljenika s prebivalištem u Hrvatskoj i čak 48.000 umirovljenika koji mirovine dobivaju u inozemstvu. Najviše njih, oko 18.000, živi u Bosni i Hercegovini.

Svim hrvatskim državljanima OIB je dodijeljen automatski, a u Poreznoj upravi mogu ga zatražiti i strani državljani kojima Hrvatska isplaćuje mirovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene