Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi slučaj u istoj županiji

Umag: Pred zaključanim vratima hitne preminula žena, Ostojić poslao inspekciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog smrti žene koja je preminula ispred zaključanih vrata umaške hitne pomoći, ministar zdravlja odmah je poslao inspekciju kako bi se ispitao cijeli slučaj. Zanimljivo je da ovo nije prvi put da su nesretni pacijenti preminuli ispred hitne pomoći jer su liječnici bili na terenu.

Djelatnost hitne pomoći ovih je dana definitivno u središtu pozornosti. Nakon Zadra i dubrovačka je hitna uvela cjenik intervencija, čije cijene sežu do 1.500 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Sin Margarite Klaj pokušao je otvoriti vrata hitne pomoći, no ona su bila zaključana. Medicinske ekipe bile su na terenu, pa nisu mogli pomoći 74- godišnjakinji.

'Jedna je ekipa bila na terenu u novigradskom hotelu Maestral, pružajući pomoć gošći koja je imala tegobe. Kod dojave bilo je rečeno da je bila bez svijesti. Druga ekipa je prevozila dijete sa traumom u Izolu', kazala je dr. Ksenija Družetić Božić, ravnateljica za hitnu medicinu istarske županije.

>> Možda da ipak promislite prije nego nazovete Hitnu?!

U pomoć su priskočili djelatnici stacionara, no bezuspješno. Gradonačelnik Umaga - upozorava: građani su u strahu, jer ovo nije prvi ovakav slučaj.'Mi smo u više navrata upozoravali da nešto ne štima u sustavu. Na području istarske županije postoji Zavod za hitnu medicinu istarske županije i odgovorna osoba u ravnateljici gospođe Družetić, čiju smo smjenu tražili u više navrata', kazao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Ministar Rajko Ostojić odmah je naložio inspekciju. 'Zanimljivo je da se sličan slučaj dogodio prije dvije godine u istoj županiji, istom dijelu županije. Stoga smo poslali i stručni nadzor i inspekcijski nadzor. Očekujem da će oni biti gotovi danas, odnosno, sutra i o tome ćemo izvijestiti javnost', kazao je Ostojić.

Dr. Ksenija Družetić Borić je kazala kako prvi dio inspekcijskog nadzora koji je preslušao sve snimljene pozive jasno utvrdio da je napravljeno sve što se maksimalno moglo napraviti, da je na vrijeme poslana pomoćna ekipa.

Koja je krenula u dom pacijentice, no nju je sin već vozio prema umaškoj hitnoj pomoći. Zaključana vrata hitne pomoći bila su i prije dvije godine na Krku te je pacijent preminuo, a nakon toga, ponovno propust i to u Umagu. Na hitnu intervenciju, umjesto tima s liječnikom, otišli su samo medicinska sestra i vozač. I ovdje je ishod bio tragičan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene