443710
443710
443710
443710
443710

Ultraši platili 600 tisuća kuna kazni

  • , 18.07.2016., 16:26
  • Autor:
  • komentara

Na današnjoj konferenciji za novinare splitsko-dalmatinske Policijske uprave, sigurnost je ocijenjena zadovoljavajućom zbog višemjesečnih priprema.

 
 
 
 
Novac (Foto: Dnevnik.hr)
Novac (Foto: Dnevnik.hr)

Partijaneri koji su proteklih dana bili u Splitu na Ultra Europa Festivalu u proračun su uplatili gotovo 600 tisuća kuna kazni za prekršaje, uglavnom zbog droge, a privedeno ih je 296, među kojima 189 stranaca, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare splitsko-dalmatinske Policijske uprave na kojoj je sigurnost ocijenjena zadovoljavajućom zbog višemjesečnih priprema.

Policija je protiv osam osoba koje su prodavale ecstasy podnijela kaznene prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Oduzeto je 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 gram kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina.

Voditelj Ureda prevencije splitsko-dalmatinske Policijske uprave Paško Ugrina rekao je da je zadovoljavajuća sigurnost prije i tijekom tog festivala rezultat višemjesečne pripreme koja se pojačala uoči njegova održavanja te angažmana većeg broja policijskih službenika.

U tom su razdoblju poduzete preventivne mjere radi pravodobnog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivog ponašanja i situacija koje mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala, rekao je Ugrina. Ove je godine u odnosu prema prošloj godini privedeno samo šest osoba više, ali su se dogodila i 23 imovinska delikta. Policija je pohvalila suradnju s organizatorima i drugim institucijama te same partijanere koji su se, očito, držali njezinih uputa.

U sklopu međunarodne policijske suradnje i projekta "Sigurna turistička sezona" u Policijsku upravu kao ispomoć su u Split stigla i dvojica francuskih policajaca od kojih jedan izvrsno govori hrvatski jezik. Prije njih stiglo je osam policajaca iz Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke i Poljske, a sutra će - radi pomoći i potpore svojim državljanima koji su na odmoru u Hrvatskoj te suradnje s domaćom policijom - stići i Talijani.

Stephane Kyre iz francuske policije rekao je kako svako ljeto na hrvatsku obalu stiže pola milijuna Francuza kojima će pomoći da će snađu. Policija Hrvatske i Francuske godinama vrlo dobro surađuje na razne načine, počevši od uobičajenih aktivnosti, do razmjene informacija o oružju, drogi ili drugim delinkventnim ponašanjima, dodao je. "Surađivali smo i tijekom Europskog prvenstva u nogometu, ali i na Ultra Europe Festivalu. Naša policija već treće ljeto dolazi na ispomoć u Split, a ove godine su došli kolege iz policije i žandarmerije", podsjetio je Stephane Kyre. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se