Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split postaje centar zabave

Počela Ultra: Zbog vrtoglavih cijena brojne su sobe ostale prazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je ovoga vikenda i svjetski centar zabave! Počinje Ultra Europe festival. Partijaneri iz najmanje 75 zemalja svijeta večeras će zaplesati u tehno ritmovima na splitskom Poljudu.

Gradske službe su spremne. No, dizanje cijena smještaja mnogima se nije isplatilo. Podsjetimo, cijena noćenja vrti se na nekim mjestima oko 1.000 eura, pa je ostalo slobodnog mjesta za spavanje.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..." Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

Ludi tulum, ali na zapadnoj obali, već je počeo. Tulumi za zagrijavanje prije spektakla na Poljudu traju cijeli dan. 'Imate sunce, more, plaže, što nam još treba? Samo party', rekao je Edvin iz Singapura.

Split je danas svijet u malom. I dok su neki zabavu na obali zamijenili, tulumarenjem na party brodu,... bilo je i onih koji su odlučili odmoriti u hladu.

'Radi se o vrlo zahtjevnom projektu'

Mnogi su u Split danas tek stigli. Uz kartu u ruci i traženje ulice, cijene smještaja mnoge nisu oduševile. 'Skupo je, za jednu noć 100 eura', rekao je Aston iz Australije. Ne čudi zato da uz 16000 kreveta koliko ih je u Splitu, nisu svi popunjeni.

'Velik broj ljudi je u gradu. Rekao bi čovjek da su svi kapaciteti popunjeni, ali nisu još svi. Gosti ostaju i u destinacijama u okruženju', kaže Alijana Vukšić, iz turističkog informativnog centra.

Zabava se navečer seli na Poljud. U elektroritomovima u tri će večeri uživati 150 tisuća ljudi. Za sigurnost će brinuti zaštitarske službe i policija. Da je sve u redu, došao se uvjeriti i ministar policije.

'Policajaca ima dovoljno. Nemam pojma koliko ih ima, ali policijska uprava je poduzela sve što treba', rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova. Kao i gradske službe, koje će sljedeća tri dana - imati više posla.

'Bolnica je praktički stavila sve moguće snage na raspolaganje, za svaki slučaj', rekao je Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita. Uz svjetska DJ imena i desetke tisuća mladih, reklama kakvu je dobila Hrvatska, ne može se platiti.

A plesat će tri dana na Poljudu, a onda se party seli na Hvar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene