Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljene upijajuće brane

Ekološki incident u riječkoj luci: "Počinitelj je priznao pogrešku i bit će adekvatno kažnjen"

Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr)
Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dr.sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ulje i masni otpad iscurili su s broda vezanog u riječkoj luci, Porto barošu. Zahvaljujući hitnoj intervenciji svih nadležnih službi spriječeno je puno veće zagađenje i širenje masne mrlje u Riječki zaljev.

Do curenja je došlo u zatvorenom dijelu riječke luke pa su odmah postavljene upijajuće brane, te su na teren izašli brodovi koji su sakupljali masnu naslagu s površine. Radovi na sanaciji su pri kraju, a inspekcija Lučke kapetanije utvrdila je krivca koji će platiti kaznu i troškove čišćenja.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Snimile kamere Odvjetnik divljački napao kolegicu, unosio joj se u lice i zaprijetio: "'Oćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš sa suda..."

"Postavljene su brane na tri izlaza prema van tako da nije došlo do onečišćenja izvan akvatorija Porto baroša. Počinitelj je priznao pogrešku i bit će adekvatno kažnjen", rekao je dr.sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene