Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbolična cijena

Ulaznica od 10 kuna spasit će spomen dom Ovčaru od propadanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomen dom na Ovčari sve teže pokriva tekuće troškove. Koordinacija vukovarskih udruga odlučila je od prvog svibnja naplaćivati ulaz. Cijena je simbolična, a može spriječiti propadanje jednog od simbola stradanja u Domovinskom ratu.

10 kuna za odrasle, 5 za djecu cijena je ulaznice koja bi Spomen dom na Ovčari trebala spasiti od zatvaranja. 'Ako želimo da ovaj dom opstane, jedina alternativa jest da se naplaćuje ulaznica ili da netko drugi osigura taj novac. Hoće li to biti Vlada', pitao se Zdravko Komšić iz Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Pročitajte i ovo Poskupio studentski život - 5 Sve skuplje Porast troškova života nije zaobišao ni studente: Spašava ih jedna stvar Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu - 3 Izvana gladac, iznutra jadac Velebno zdanje rupa je bez dna: ''U podrumu nema gljiva, ali nema ni nas u podrumu''

Vlada pomaže Spomen dom sa 70 tisuća kuna. No, to je dovoljno tek za četvrtinu troškova. 'Tko bi htio doći ovdje i raditi 365 dana u godini besplatno. Svi ti dečki koji rade, nas 10-ak, koji smo zaduženi za dom radimo za 100 kuna danas' dodao je Zdravko Komšić.

Spomen dom na Ovčari na godinu posjeti oko 100 tisuća ljudi. Ovdje su uvjereni da simbolična ulaznica od 10 kuna neće smanjiti tu brojku. 'Meni je žao da se o tome uopće vodi polemika. Ako se može na Plitvičkim jezerima naplaćivati 100 i 140 kuna za ulaznicu, a vidimo samo prirodu, a ovdje gdje je bol ljudska, da se ne može uzeti simbolično', zapitala se posjetiteljica MIlka Sliško iz Sesveta.

'Ovo je nešto simbolično, 10 kuna. Ja mislim da svatko može izdvojiti. Svi ti civili i ranjenici su ovdje dovedeni kako bi ih ubili', rekao je posjetitelj Milenko Bošković iz Čapljine. Zbog njih Spomen dom je i otvoren. Zbog njih ne smije se dopustiti njegovo propadanje. Zbog njih financiranje Spomen doma Ovčara mora  biti čisto kao suza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene