Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrijski i slovački ministar u posjeti

'Ulazak RH u EU značajan signal ostalim državama regije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović primio je u posjet austrijskog ministra za europske i međunarodne poslove Michaela Spindeleggera i slovačkog ministra vanjskih poslova Mikulasa Dzurinda.

Oni u Hrvatskoj borave kako bi se upoznali s postignućima u pristupnom procesu te pružili podršku da se pristupni pregovori dovrše u što kraćem roku, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Prilikom susreta razgovaralo se o ispunjavanju posljednjih uvjeta iz pregovaračkog procesa, posebno u području pravosuđa i temeljnih prava. Predsjednik Josipović istaknuo je kako je napredak koji je Hrvatska postigla u tim područjima znak stabilnosti procesa reformi i pokazatelj trenda nepovratnosti tog procesa.

Ministri Spindelegger i Dzurinda rekli su da je Hrvatska napravila velik iskorak u ispunjavanju pravila iz pristupnog procesa te su iskazali svoju punu podršku završetku pregovora u predviđenim rokovima. Naglasili su kako će ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju poslati značajan signal ostalim državama regije o mogućnostima njihove vlastite europske perspektive te da će doprinijeti utvrđivanju mira i sigurnosti, prema priopćenju.

Predsjednik Josipović zahvalio je dvojici ministara na pozitivnoj ocjeni pregovaračkog procesa kao i na podršci koju nam dvije države pružaju u posljednjim koracima ka cilju, te izrazio uvjerenje da će i ostale članice Europske unije prepoznati napor koji je Republika Hrvatska učinila na svom putu u članstvo u Europskoj uniji.

Spindelegger i Dzurinda sastali su se i s premijerkom Jadrankom Kosor, te potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem.
 

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene