Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor u Donjem Miholjcu

'Ulaganje u infrastrukturu znači jačanje turističkih i gospodarskih potencijala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor je u Donjem Miholjcu nazočila završetku radova na izgradnji prve faze južne obilaznice grada Donjeg Miholjca, u što su Hrvatske ceste uložile 15,5 milijuna kuna.

Ukupna duljina donjomiholjačke obilaznice iznosi 6,2 kilometra, a prva faza obuhvatila je izgradnju u duljini od 2,5 kilometra.Nazočeći završetku radova premijerka Kosor je ocijenila kako je obilaznica važna za gospodarstvo i prometnu povezanost Donjeg Miholjca, ali i cestovnu infrastrukturu u Hrvatskoj jer bez ulaganja u infrastrukturu nema ni razvoja gospodarstva.

Istaknula je kako se donjomiholjačka obilaznica nalazi na važnom prometnom pravcu, u blizini donjomiholjačke gospodarske zone.Ove je godine u izgradnju cesta i autocesta, unatoč borbi s krizom i recesijom, uloženo više od 4 milijarde kune, rekla je premijerka Kosor.Podsjetila je da najveći broj turista u Hrvatsku dolazi upravo cestama i autocestama, pa stoga svako ulaganje u tu infrastrukturu znači jačanje turističkih i ukupnih gospodarskih potencijala.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić izvijestio je kako je ova tvrtka u protekle četiri godine u državne ceste na području Osječko-baranjske županije uložila 508 milijuna kuna. Najavio je skori početak radova na 2. fazi donjomiholjačke obilaznice, jer je pri kraju izradba projektne dokumentacije.

Također je najavio kako se uskoro očekuje i otvorenje za promet obilaznica kod Našica i Iloka te završetak prve faze vinkovačke obilaznice s mostom preko rijeke Bosut. Svečanosti su, uz premijerku Kosor, nazočni bili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, ministri Petar Čobanković, Branko Bačić, Jasen Mesić i Tomislav Ivić te čelnici grada Donjeg Miholjca. (Hina)

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor predstavila knjigu, ilustracija - 1 Predstavljanje knjige Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV: "Cijeli život, pogotovo u tom političkom životu, bila sam sama" Slika nije dostupna Obrušila se na predsjednika Kosor poručuje: Josipović se svrstao u koaliciju, mi ne možemo prihvatiti 'crvenu Hrvatsku'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene