Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci HNB-a

Evo koliko je ZAISTA DUŽNA Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupna zaduženost Hrvatske prema inozemstvu je, prema podacima Hrvatske narodne banke, za prvu polovicu prošle godine 46,2 milijarde eura.

Linić je istaknuo da u taj iznos, koji doseže 104 posto BDP-a, ulaze dugovi države, banaka, poduzeća i građana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Slika nije dostupna MINUSI NAŠI SVAGDAŠNJI Od 1. rujna velika promjena na tekućim računima: Šef udruge banaka objasnio detalje

HNB je, kazao je Linić, poduzimao niz mjera za osiguranje likvidnosti u čemu je i uspio, ali unatoč tome kreditna aktivnost banaka nije oživljena na što je utjecala mala potražnja građana i gospodarstva, usporedo s pojačanim oprezom bankara.

HNB-ovo izvješće, po riječima ministra financija, pokazuje da je bankarski sustav u Hrvatskoj stabilan, iako mu prihodi padaju, a da rezerve HNB-a iznose 12 milijardi eura.

On line brojač hrvatskog inozemnog duga!

Razmatrajući godišnje izvješće o državnim potporama za 2012. koje je podnijela Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i koje je Vlada također prihvatila, ministar Linić je rekao kako je ukupan iznos potpora od 8,8 milijardi kuna u 2012. godini manji nego prethodne godine, ali još uvijek prilično visok.

Najveći dio potpora su sektorske i odnosne se na željeznicu, brodogradnju, radio i televiziju i sanaciju trgovačkih društava, a horizontalne su daleko manje, kaže Linić.

Udio potpora u BDP-u je 2,6 posto, dok je u Europi, uz nešto drukčiju metodologiju, 0,5 posto, pri čemu su horizontalne veće, a sektorske manje, rekao je ministar financija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene