Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz vihora rata u ljepotu

Ukrajinska djeca i ove godine na ljetovanju u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri stotine djece iz Ukrajine, čiji su roditelji ubijeni ili su ranjeni u ratnome vihoru na istoku zemlje, i ove će godine ljeto provesti u Hrvatskoj, izvijestila je u nedjelju televizija Ukraine today.

Više od 300 ukrajinske djece provest će besplatno praznike u Hrvatskoj. Među njima su djeca koja su izgubila roditelje u ratu u istočnoj Ukrajini, oni čiji su roditelji ranjeni u borbama s proruskim separatistima te djeca iz obitelji koje su raseljene zbog sukoba.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Prva skupina koju čini 100 djece u nedjelju je u Hrvatsku otputovala iz Žitomira, odakle ih je, među ostalima ispratila i prva dama Ukrajine Marina Porošenko.

U Splitu će se mladi Ukrajinci susresti s Ivicom Pirićem, nogometnim menadžerom i bivšim dugogodišnjim igračem kijevskoga Arsenala, koji je i pokrenuo ovu humanitarnu akciju te je i lani, u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Hrvatskoj i hrvatskim Crvenim križem, sudjelovao u organizaciji i prihvatu djece žrtava rata u Ukrajini.

Djeca će u Splitu provesti deset dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene