Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast prodaje za 07. posto

Ukidanje harača i dobra sezona oporavili potrošnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podaci Državnog zavoda za statistiku o rastu trgovine na malo za 0.7 posto u srpnju prema istom mjesecu 2009., potvrdio je navode određenih tvrtki o povećanju prodaje.

Iako se ne radi o velikom porastu, bitno je naglasiti da se radi o prvom rastu u zadnjih 21 mjesec. Večernji list piše da je dobra turistička sezona najviše utjecala na rast potrošnje. Porastu kupovne moći dopridonijela je i niža stopa posebnog poreza na plaće, mirovine i druga primanja. Ako ne rast potrošnje, navedeni podaci sigurno su utjecali na rast potrošačkog optimizma.  Analitičari ipak upozoravaju da je o stvarnom oporavku maloprodaje još prerano govoriti. Večernji list piše da će do kraja godine na prodaju pozitivno će utjecati ukidanje više stope kriznog poreza i odgođeno poskupljenje struje.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

>> Padaju prvi otkazi zbog neradnih nedjelji

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene