Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u ponedjeljak

Ujedinjene žene Hrvatske pozivaju: ''Što god radile, gdje god bile - stanite! Pokažite snagu i gnjev!''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Antonio Balic/Cropix
Ako žene stanu, staje sve. Stoga ujedinjene žene Hrvatske pozivaju sve žene u ponedjeljak 21. kolovoza da jednostavno stanu gdje god bile i što god radile.

Nasilje nad ženama je najrašireniji oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava, a najnoviji femicid u regiji pokazao je još jednom da institucije ne obavljaju svoj posao. Dosta je, poručuju žene i organiziraju prosvjed u ponedjeljak 21. kolovoza u 16 sati.

Ujedinjene žene Hrvatske pozivaju sve žene da taj dan jednostavno stanu: ''Što god radile, gdje god bile - stanite na 15 minuta, viknite, trubite, bučite, dosta je šutnje! Ako žene stanu, staje sve.''

''Gdje god se nalaziš - sama ili u grupi, na poslu, u autu, u kuhinji, u trgovini, na ulici... - stani na 15 minuta. Ti koja radiš, liječiš, učiš, voziš, čistiš - stani. Obustavi svoj rad. Odbij poslušnost. Vikni, trubi, buči, dosta je šutnje!'', poručuju.

Napominju da iza protesta ne stoji nijedna stranka, nijedna nevladina organizacija, nijedna grupa ni institucija - proteste spontano i samostalno organiziraju žene Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pod utjecajem alkohola Uhićeni zbog nasilja pa na blagdan ponovno napali: Ovaj put žrtve su bile 15-godišnjak i majka

Pročitajte i ovo Ilistracija Skupa ovisnost Loše vijesti za pušače: Poskupljuju cigarete, provjerite nove cijene

''Naš rad pokreće ovo društvo. Ako mi nismo slobodne, neka stane sve. Ujedinjene u uvjerenju da je žena ženi sestra i suborkinja, u ponedjeljak 21. kolovoza u 16 sati pokazat ćemo da odbijamo raditi i živjeti kao da se ništa ne događa dok žene oko nas ginu. Naši životi vrijede više od pustih obećanja i populističkh gesti'', poručuju.

''Pokaži im svoju snagu i gnjev. Stani. Nijedna nije slobodna dok sve nismo slobodne'', upozoravaju žene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene