Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneni postupak protiv krivolovaca

Uhvatili 9,4 kilograma prstaca pa ih uhitili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezakonitog lova 9,4 kilograma prstaca, kazneno će odgovarati dva muškarca s područja Tara.

Zbog nezakonitog lova 9,4 kilograma prstaca kazneno će odgovarati 29-godišnjak i 32-godišnjak, obojica s područja Tara, izvijestila je danas istarska policija.

Njih je u subotu oko pet sati porečka prometna policija zaustavila u osobnom automobilu renaultu laguni na lokalnoj cesti Santa Marina-Vabriga, nedaleko od Poreča. Pregledom automobila policija je u prtljažniku pronašla vreću s prstacima i ronilačkom opremom pa ih je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo obojicu uhitila i provela kriminalističku istragu.

Utvrđeno je da su se jedan sat prije nego što su zaustavljeni plovilom uputili prema lučici Santa Marini u Vabrigi te da su uz pomoć ronilačke opreme ulovili 9,4 kilograma prstaca. Dvojica iz Tara nakon kriminalističke obrade puštena su na slobodu, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava zbog protuzakonitog ribolova.

U Hrvatskoj je na snazi zabrana lova prstaca i njihovo stavljanje u promet u skladu sa zakonima o zaštiti prirode i morskome ribarstvu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji akcije Lažne COVID potvrde: Predložen istražni zatvor za petero uhićenih, poznato i koliko su zaradili Ilustracija neprocjenjiva šteta Ovo su najzastupljeniji zločini protiv prirode u Hrvatskoj

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene