Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istrage i pretresi

Uhitili članove pokreta za neovisnost: 'Na trgu su pokušali proizvesti tenk'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni pripadaju skupini osoba koje povezuju separatističke ideologije i koje su pripremale nasilne inicijative za poticanje neovisnosti Veneta.

Talijanski karabinjeri proveli su danas naloge za privođenje 24 osobe, od kojih 16 u regiji Veneto, pod optužbom za terorizam i subverziju protiv demokratskog sustava, te za proizvodnju oružja.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

Provedeno je još 33 pretresa. Među uhićenima u Venetu mnogi su članovi pokreta za neovisnost. Na osnovu istrage tužiteljstva u gradu Brescia, koje je izdalo nalog za uhićenja, riječ je o skupini osoba koje 'povezuju separatističke ideologije' i koje su 'pripremale i nasilne inicijative za poticanje neovisnosti Veneta i drugih nacionalnih teritorija'.

Obuzdavanje terorizma: Amerikanci pomažu Rusima sa zračnim i pomorskim postrojbama

Među činima koja se spočitavaju uhićenoj skupini je 'proizvodnja tenka za akciju u Veneciji na Trgu svetog Marka', a koji je počinjen 9. svibnja 1997. kada je na taj venecijanski trg dovedeno vozilo pokušano pretvoriti u tenk. Na to vozilo, koje je nazvano 'Tanko', postavljen je 12 milimetarski top.

Uhićenja i pretresi provedeni su, uz ostale, u gradovima Padova, Treviso, Rovigo, Vicenza i Verona. Pod istragom je još 27 osoba. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene