Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen Srbin osumnjičen za ratni zločin u Škabrnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski državni odvjetnik u Zadru, Ivan Galović, potvrdio je da je u grčkom gradu Solunu uhićen 47-godišnji Ernest Rađen, Srbin iz Benkovca, osumnjičen za ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji i Nadinu 1991. godine, za kojim je bila raspisana policijska tjeralica.

Zadarski županijski državni odvjetnik napomenuo je kako još nije formalno-pravno obaviješten o uhićenju, ali je dobio obavijesti o uhićenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rađen pušten iz pritvora Slika nije dostupna Ernest Rađen iz pritvora pušten na slobodu

"Ja imam takvu informaciju", rekao je Galović, podsjetivši da je protiv Ernesta Rađena istraga otvorena 2001., zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin, te da je nakon toga Županijski sud u Zadru za njim izdao tjeralicu.

Prema pisanju medija, benkovački Srbin Ernest Rađen, osumnjčen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Škabrnji i Nadinu na početku srpske agresije na to područje godine 1991., živio je u Grčkoj, a radio je kao pomoćni je trener solunskoga košarkaškog kluba "Aris". 

Ggrčka policija uhitila je Rađena u petak u Solunu, na treningu košarkaškog kluba, na temelju hrvatske policijske tjeralice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene