Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Uhićen osumnjičeni za napad na lezbijski par u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 26-godišnjaka kojeg sumnjiči za napad na lezbijski par u Zagrebu.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam da je uhićen 26-godišnji I.C. zbog napada na lezbijski par koji se dogodio na Trešnjevci, u petak 22. lipnja. Osnovano se sumnja da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje na štetu 30-godišnjakinje i 28-godišnje državljanke Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> Zagreb: Pratio pa brutalno pretukao dvije lezbijke

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni homofob oko 5,45 sati na Tomislavovom trgu, motiviran mržnjom prema djevojkama zbog njihove seksualne orijentacije vrijeđao ih pogrdnim riječima te je za njima ušao u ZET-ov autobus.

Na Trešnjevačkom trgu je za djevojkama izašao iz autobusa, vrijeđao ih i fizčki napao. Oštećena 30-godišnjakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju i KBC Sestara milosrdnica gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, dok je 28-godišnja Britanka, bez traženja liječničke pomoći u Republici Hrvatskoj otputovala. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene