Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vikend u pritvoru

Milković pred istražnim sucem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Ine, Bojan Milković, koji je jučer uhićen zbog sumnje da je primao mito, ispitan je sinoć u USKOK-u i izveden jutros pred istražnog suca.

USKOK sumnja da je Milković dok je bio predsjednik Crosco-a zajedno s Miroslavom Pacakom, nekadašnjim voditeljem projekta remonta svih platformi Crosco-a, od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovao davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u poduzećima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni za nastavak poslovanja, dale tražene iznose, navodi USKOK.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

USKOK navodi da će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora a tereti ih za primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.

INA je potvrdila da je provedena istražna radnja u sklopu kaznenog postupka protiv g. Bojana Milkovića. 'Navedeni kazneni postupak nije povezan uz poslovanje INA, ili njegovu poziciju glavnog izvršnog direktora Ine', tvrde u našoj najvećoj naftnoj kompaniji.

Bojan Milković zaposlen je u INA Grupi od 1996. godine, a na poziciju glavnog izvršnog direktora Ine imenovan je 10. lipnja 2009 godine.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. (D. Ma./Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene