Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gospodarski kriminal

Uhićen direktor Cesta Šibenik zbog čak 7 kaznenih djela, ranije se potukao s radnikom

Direktor županijske tvrtke Ceste Šibenik d.o.o. Robert Miljković i još dvojica muškaraca uhićeni su u ponedjeljak zbog sumnje u počinjenje ukupno sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Robert Miljković, direktor županijske tvrtke Ceste Šibenik, je uz još dvojicu muškaraca uhićen u ponedjeljak zbog sumnje da je počinio ukupno sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Prema policijskom izvješću, sumnja se da je Miljković od travnja 2022. godine do kolovoza ove godine počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Druga dvojica osumnjičenika, 59-godišnjak i 50-godišnjak, sumnjiče se za poticanje na počinjenje zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi se u izvješću Policijske uprave šibensko-kninske.

Pročitajte i ovo Olaf Scholz mrzi sport Jednooki Scholz: Njemački kancelar objavio fotografiju s povezom na oku, doživio je nesreću

Prema dovršenoj kriminalističkoj istrazi, tvrtka Ceste Šibenik oštećena je za nešto više od 40.000 eura.

Miljković se nalazi u pritvoru te je protiv njega podignuta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Protiv dvojice muškaraca podnesena je kaznena prijava redovnim putem.

Prema riječima župana šibensko-kninskog, Marka Jelića,i prokuriste tvrtke, SDP-ova Ivana Rajića, rad u Cestama se odvija bez poteškoća unatoč uhićenju direktora.

"Pustimo da policija, državno odvjetništvo i sudac istrage odrade ono što trebaju. Očekujem da će to biti odrađeno profesionalno te u skladu sa zakonima i pravilima struke", izjavio je Jelić Hini.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon presude Tomašević o aferi suhi led: "Tražit ćemo natrag 38 milijuna kuna"

Radnici Cesta Šibenik nekoliko su tjedana tijekom srpnja ove godine proveli u štrajku tražeći nove pravilnike o radu, obračun plaća i sistematizaciji rada.

Nakon navodno postignutog dogovora nekoliko je radnika dobilo otkaze, a u međuvremenu je došlo i do fizičkog obračuna između radnika i Miljkovića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene