Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neću progovoriti'

Uhićen borac za ljudska prava Majić, vode ga na psihijatrijsko vještačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Neću dopustiti nikakvo psihijatrijsko vještačenje. Neću progovoriti!', rekao nam je Majić kojega je policija pokupila kako bi ga odvela na sud u Zagreb.

Tonči Majić, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, poznat po zalaganju za rasvjetljavanje zločina u Lori, uhićen je u ponedjeljak u šest sati u Splitu. Razlog je taj što se Majić oglušio na poziv zagrebačkog suda koji ga je, po nalogu DORH-a, pozvao na psihijatrijsko vještačenje.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Naime, Majić svakoga mjeseca predsjedniku RH Ivi Josipoviću šalje pokidanu hrvatsku zastavu prosvjedujući što se sudski spor zbog prometne nesreće u kojoj je Majić ostao invalid vodi dulje od 30 godina. Iako je svjesno činio kazneno djelo, očito je pogriješio kada je iskidanu zastavu poslao i Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku, jer je nakon toga stigao nalog za psihijatrijsko vještačenje i testiranje na droge. Oglušio se, što je rezultiralo uhićenjem.

'Još sam u policiji u Splitu, nakon čega me vode u Zagreb. Ovo je lakrdija! Neću dopustiti nikakvo vještačenje. Neću uopće govoriti. Ni slova! Ovo nije izgubljena bitka. Ponižavaju me i mrcvare, ali ne dam se', poručio je Majić. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene